Hogy tudom megszelidíteni a kisgalambokat?
Figyelt kérdés
Kikelt 2 kisgalamb pár hete egy virágcserépben. Az apuci nagyon félős, az anyuci már elviseli, ha fél méterre megközelítjük.
Jó lenne valahogy a kicsiket kézhez szokatni, esetleg idomítani, de félek, ha hozzájuk nyúlok elhagyja az anyjuk őket.
2009. jún. 16. 15:41
1/4 anonim válasza:
A "sima" galambot nem lehet megszelidíteni teljesen Soha!
2/4 anonim válasza:
Ha húsgalamb fiókáról van szó, akkor szinte elég, ha eteted, itatod meg foglalkozol vele. Elkapni akkor is egy kisit nehezen hagyja majd magát, ösztönösen. De már szelídebb lesz, mint alapból.
3/4 anonim válasza:
Szerintem jobb, ha ezzel nem próbálkozol!!!
Nekünk voltak húsgalambjaink anno. Ezek szelídebbek, mint a vadgalambok. Nem volt minden párra jellemző, viszont volt köztök kimondottan olyan (nem is egy) pár, amire azt mondta apa, hogy ne nyúljunk a fészek közelébe. Mert olyat csapott mikor meg akarta nézni, hogy egészségesek e a fiókák meg ilyesmi, hogy szinte majdnem eltörte az ő kezét is.
A szülők közül pedig az egyik 90%-ban mindig a kicsikkel van, legalábbis amíg nagyon fiatalok.
4/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, milyen fajták. Csak ide fészkeltek az erkélyre a sarokba. Szinte már sosincsenek itt a szülők, nam kicsik már a fiókák. Már szinte teljesen tollasok.
2009. jún. 17. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!