Hogyan tudnám megszelídíteni a megszelídíthetetlent?
Van három papagájom. Az első kezes volt, volt egy párja, aki sajnos belepusztult a tojásrakásba. Neki vettünk egy pár, mert a depresszió jelei kezdtek rajta mutatkozni. Na ezzel az új papagájjal van gond. Annyira antiszociális, és félős, hogy lehetetlen vele még csak a szelidítést is elkezdeni. Ezzel a mentalitásával a régi szelídemet is félőssé tette, bár vele még mindig könnyebb. Azóta lett egy harmadik papagájunk is, aki viszont a vállamról eszik.
A fürtösköles módszer csak az első és a harmadik papagájnál működik, a második inkább nem eszik, ha arról van szó, hogy emberi kézben van a kaja.
Amúgy nem lett megfogva akarata ellenére soha, csak, mikor elhoztuk. De az mindegyik papagájommal megtörtént, mégis szelídek lettek.
Amúgy most lesz két éves a kis beszari.
Nekem se vette el a törpém csak úgy a kezemből a kölest.Az első alkalomnál majdnem 1 órán keresztül tartottam ott a kezem míg elvette.Aztán egyre kevesebb lett,most pedig habozás nélkül megeszi a kezemből.Néha még megsimogatni is sikerül.
Ha nem válik be,akkor ajánlom a klikkeres megoldást,nézz utána,nagyon hatásos,biztos vagyok benne,hogy megszelídülne ha használnád!800-1500 Ft körül van az ára.
Bocsi, hogy csak most írok, és köszönöm a válaszokat, mindenkinek megy a zöld kéz.
Kipróbálom a klikkert is, de előtte leírom, hogy mit csináltam vele hasonlót, hol ronthattam el? Szóval még az elején próbálkoztam vele úgy, hogy benyúltam a kalitba. Nem felé, csak be. Ekkor ő meghülyült, és csak akkor húztam ki a kezem, ha leült valahova (igazából annyira elfáradt az idegeskedésben, hogy le kellett ülnie). Majd vissza, de ő ugyanúgy folytatta. Olyan érzésem volt, mintha azt erősíteném benne, hogy ha benyúlok, és ő elkezd "hisztizni", akkor eléri a célját, és kihúzom a kezem. A klikker ehhez képest hanghatásban lesz más?
Amúgy közben a harmadik papagájom a karomon alszik, kicsit kezd bűntudatom is lenni, hogy a harmadik ennyire kötődik hozzám, követeli a figyelmem, ezért még többet foglalkozom csak vele, és öngerjesztő folyamat, hogy lassan elhanyagolódik a problémás Csuri. Így nehezebb lesz rá koncentrálni zavartalanul, de muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!