Egy ragadozómadár (sas, vércse, ölyv) tizedeli a szabadontartott tyukjaimat. Hogyan, mivel lehetne elriasztani? Figyelembe kell venni, hogy védett madárrol van szó.
szerintem ha valamelyiknek csibéi vannak akkor az elkergeti és egy idő után csak megtanulja hogy a tyúk nagyokat tud csípni. nekem a törpetyúkom elkergetett egy kb 1m-es kutyát de sajna a tacsó nem félt.
különben a kakas el tudja kergetni a tacskót?
Értsétek már meg, hogy NEM "sas", hanem a héja és a karvaly legtöbbször az a ragadozó madár, amelyik baromfiakra támad.
És nálunk MINDEN ragadozómadár VÉDETT vagy FOKOZOTTAN VÉDETT. Szándékos mérgezésért három év börtön jár.
Héja a tettes. Cd, tükrök , madárijesztő szalag akkor hatásos sztem, ha süt a napocska ;) van 10 gyümölcsfám , mindegyiken legalább 2-3 cd + tujákon szalag és tükördarab + szőlőoszlopaimon madárijesztő szalag ( 8 oszlop ,tetején betekerve)+ 2db mozgás érzékelős refi.Ez úgy 800négyzetméteren...Pár nappal ezelött mégis lecsapott a héja( nem sütött a nap/szélcsend volt). Szalagozott és cd-s helyen ...Törpe selyemtyúkjaim vannak. Szerencsémre a legnagyobb kakast akarta elvinni. Kakas kb 1 kg :D De annál agresszívabb .Éppen a garázsban voltam amikor nagy kotkodálást halottam.kirohantam a garázsból és azt láttam , hogy a héja támadja a kakasomat , az meg ugrik a héjának...Kb 15 méterre voltam.Rákiabáltam , aztán elrepült a héja...
Tehát nem nyújt 100% védelmet a tükör + szalag és társai.
Javaslatom , hogy tyúkszámtól függően csinálj egy kerítést. Pl nekem 3x4 méteres mini kerítésem van 5 tyúkra .középen egy nagy barackfával. Ha nincs otthon senki akkor be vannak zárva ide... Amint haza ér valaki akkor szabadon mehetnek 800nméteren.ha embert lát a héja akkor nem gyakran támad
..
Vagy érdemes Staffit venni.bár lehet több rosszat fog művelni mint jót :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!