Dolmányos varjúnak "madáretető"?
A belvárosban élek és az utóbbi hetekben rendszeresen látok egy dolmányos varjút ücsörögni az ablakkal egy vonalban levő kábelen.
Meg lehet etetni valamivel?
Van olyan "étele", amit a galambok nem esznek meg?
Van. Kiteszel egy fél diót, azt a galambok nemigen tudják elvinni, a varjak imádják. A dolmányos varjú a húst sem veti meg.
De felesleges etetni, nem az a madár, amit félteni kéne ilyenkor. Talál az magának az erdőben kaját. Ha nagy fagy lenne, azt mondom, oké, de ilyen enyhe, olvadós időben teljesen felesleges. A belvárosban élsz? Egy dolmányos 10 perc alatt elmehet ha akar a közeli erdőbe, ahol bőven talál kaját. Amiket ilyenkor etetni kell, azok a kisebb testű madarak, cinegék, vörösbegyek, rigók, zöldikék, ilyenek. De a belvárosba azok úgysem merészkednek el...
A hússal azáért vigyázni kell. A dió is jó neki, feltöri, nem kell félteni.
Ha nagyon szereted ezt a madarat, tartható is. De még mindig azt mondom, hogy jobb hozzáállás az, ha inkább te mész az ő közegükbe. Az erdőben rengeteg dolgot tanulhatsz.
Járok erdőbe is (amint fagypont fölé megy a hőmérséklet :)).
Minden nap látom az ablak előtt, remélem, hogy némi kaja láttán nem csak 1 percet tölt el, hanem mondjuk kettőt, hármat. Esetleg közelebb tudom csalogatni az ablakhoz és jobban meg tudom nézni. Nyáron is volt itt egy dolmányos varjú, nem tudom, hogy ugyanaz-e, de az elhullott (elütött) galambokat szedegette fel a környéken.
Ma amúgy is csirkemellet csináltam, ami nyesedék (hártya, mócsing) lejött róla, azt kitettem egy tálkában a párkányra. Kíváncsi vagyok, hogy holnap jön-e érte.
Éjjel maximum megfagy a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!