Milyen a legegyszerűbb madáretető?
Ez jó ötlet, köszönöm! Olyan 2 literes műanyag flakonra gondolsz, vagy kisebbre? Illetve az aljától milyen magassan kell vágnom a lyukat az aljától, hogy ki is tudjanak jönni a flakonból?
Találtam egy kis szalonnabőrt. Gyerekkoromból úgy rémlik, hogy szeretik. Kiakaszthatom azt is az ágra? És kb. mennyi idő alatt várható, hogy megérkeznek?
Hú, mennyi kérdés van bennem!:))
Ha fotózni akarsz, szerintem ne madáretetőben gondolkodj.
Idemásolok pár gondolatot egy madárbolond ismerőstől:
"Rigók: szeretik a darabokra vágott körtét, almát. Fõleg a földrõl esznek, utálják a nem belátható, zárt helyeket. Emelt madáretetõt sem szeretik: legjobb nekik a földre (hóra) tett kiszuperált tepsi, mûanyagtálca.
Verebek: kisebb magok, szalonna. Földrõl, magasabbról: mindegy.
Cinkék. Most vettem egy kilócska napraforgómagot, de az elõre elkészített 'cinkegolyót' is szeretik. Földrõl is esznek, de sokkal jobban szeretik a függesztett dolgokat. A kis akrobaták
A szalonna (fontos, hogy nem sózott vagy füstölt, kiáztatott darab legyen) szintén a kedvencük.
A varjakkal nagy jót lehet tenni a parkok közepén felejtett zsömlék segítségével: kedvesen esetlen népség.
A szarkák nagy tolvajok Bontott dió, szalonnadarabkák (mint a cinkéknél! Fontos, mert a sok sóba, füstaromába belehalhatnak)...
Galambok: igazán igénytelen népség, talán a legagresszívebbek az össze sközül Kevés gabonával azért õket is lehet kényeztetni ilyenkor.
Minden madár szeret - szeret??! Imád!!! - füredeni, de ilyenkor nem tudnak. Ha valami laposabb helyre kiönt az ember féllavórnyi langyos vizet, perceken belül megtalálják, és ha megszokták, akkor hamar meg is lepik. Egymás hegyén, hátán az összes. Szemmel láthatóan jól érzik magukat...
Amit nem szabad: a macskáknak esélyt adni - zárt, tagolt terep - , kenyeret kitenni - egyes madarak megfulladhatnak tõle -, romlott, penészes eledelt kitenni.
Ennyi...
Ui.: kimaradt a kis darabokra tört dióbél. Szinte mindegyiknek kedvence. Ja, meg a rigók még a darabolt, reszelt sárgarépát is szeretik..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!