Van már madáretetőd?
Nekem évek óta van etetőm. A madaraknak kenyérhajat nem szabad adni. Ilyenkor már el kell kezdeni az etetésüket,és tavaszig nem szabad abbahagyni. Ha előbb abbahagyod,akkor megdöglenek a kis madarak.
Napraforgó magot csak olyant lehet nekik adni,ami nem sózott. De kaphatnak diót,mogyorót,egyes madarak kölest is. Ezt a cinkék nem eszik. Szalonnát is csak olyant adhatsz nekik,ami nem sózott és nem füstölt. De adhatsz nekik hájat is. Nem baj,ha megfagy,mert a madarak így is megeszik.
Sózott, pörkölt tökmagot, napraforgót ne adj nekik.
Én piacon, vagy gazdaboltban szoktam venni pár kiló napraforgó magot (kb. 200 Ft egy kiló).
Ez annyiból is jobb, hogy kisebb méretű, mint a "bolti szotyi", így a gyengébb csőrű madarak is könnyen meg tudják törni (pl. kék cinege).
Már lekezeltem (lazúrral), és kiraktam az etetőt, de még nem töltöttem fel. Úgy gondolom, még nem olyan rossz az idő, az erdőben is találnak elég magot, még tán néhány rovart is. Szerintem még korai lenne rászoktatni őket a "potya" kajára.
Tavaly télen nagy sikere volt. Viszont a madárodúkat le sem tojták :-( pedig készítettünk két db-ot, és feltettük jó magasra, nyugodt helyre...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!