Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mire kell figyelni, ha tyúkot...

Mire kell figyelni, ha tyúkot akarunk tartani?

Figyelt kérdés

Szeretnénk tyúkot tartani, a helyük már megvan (bár "berendezve" még nincs), az alapokkal tisztában vagyok, inkább az apróbb "trükkök" érdekelnének, ha vannak.

Azonkívül: mindenképpen kell kakas közéjük, anélkül nem tojnak? Kb. 15 tyúknak mennyi takarmány kell naponta (búza, kukorica...)? Van olyan szemes (vagy bármilyen) étel, amit nem szabad nekik adni?

A helyük egy része le van betonozva, egy része meg sóderes (van fves rész is), ez nem lesz gond nekik?

2009. máj. 4. 12:13
 1/7 anonim ***** válasza:
60%
1 kakast mindenkepp vegyel kozejuk.
2009. máj. 4. 12:27
 2/7 anonim ***** válasza:
86%
nem kell mindenképpen kakast venni közéjük. hanem arra figyelj hogy vizük mindig legyen friss. úgy értem hogy azért napi szinten foglalkozz vele. úgy a legjobb ha van egy kis rész ahol tudnak napközben kapirgálni, járkálni, és egy fedett rész ahová bejárhatnak tojni, este aludni.
2009. máj. 4. 12:44
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
kakas nélkül is tojnak, csak nem lesz a tojás megtermékenyítve, ergó nem kel ki belőle csibe.
2009. máj. 4. 12:45
 4/7 anonim ***** válasza:
87%

Legyen ülőfa, amin aludjanak, s szalma amibe beleülnek.

Tojni fészek, s kapirgálni, fürdeni homok. Kapjanak zöldet. Puha kenyeret ne adj, szárazat ehet.

A meszet pótolni kell valamiképp, étrendkiegészítő, összetört tojáshéj, vagy csak meszelt valami. A betonon nem félsz, hogy kikopik alábuk? Én nem ismerem ezt a tartást.

Hány tyúk lesz?

2009. máj. 4. 12:48
 5/7 anonim ***** válasza:
80%
A sóder kell is abegyük miatt, csak hogy lesz takarítva?
2009. máj. 4. 12:49
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Úgy tervezzük, hogy úgy 12-15 tyúk lesz. Én is azon gondolkodtam, hogy nem túl kemény-e a beton, bár a férjem szerint ha szórunk rá pár cm földet, akkor nem vészes.

A sódert meg úgy gondoltuk, hogy kigereblyézzük, esetleg slaggal átmossuk időnként. Vélemények?

2009. máj. 4. 15:35
 7/7 anonim ***** válasza:
81%
A helyet amit elkészítettél meszeld ki -fertőtlenítés- bátran szórjál rá vastagon fűrészport- ha nincs szalmát.Igy könnyű a tisztántartás mert ha szükséges újra szorsz rá ezt mélyalomnak hivják.Te döntöd el el mikor cseréled ki az egészet.Friss viz mindig legyen elöttük.Búzát ha lehet roppantva a kukoricát darálva kell eléjük tenni.Ha nem tudod kiengedni őket a a kertbe , akkor dobj be apróra vágott zöldet.A tojást elősegítendő adjál nekik tojótápo.Látni fogod a tojások héján hogy reped, vékony akkor meszet is adj nekik.AZ emésztéshez szükségük van homokra- sóderra.K kell egy hely ahová tojnak ,régi láda és egy hely ahová felülnek , létra.
2009. máj. 7. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!