Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Sos! Neki repult egy vereb?...

Sos! Neki repult egy vereb? az erkely ablaknak, bovebben lent?

Figyelt kérdés
Most teljesen mozdulatlanul fekszik vagy egy oraja, mellette azota is egy masik madar ul, eloszor a masik madart nezte, most az ablakkal szemben van. Szerintem a laba tuti rendben, szarnya is epnek tunik, de nem neztem meg kezzel. Nem ertek a madarakhoz, de szeretnek segiteni. Mit lehetne tenni? Vagy csak a masik madar miatt ul ott? Annyira rossz, vizsgalgatni is nehez lenne, kisbabaval vagyok egyedul, pedig bevinnem az allatorvoshoz. Esetleg vm kajat hozzak neki? Teljesen tanacstalan vagyok.
2011. okt. 10. 09:10
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok segítséget, és hogy írtatok.

Sajnos, szerintem meghalt szegényke:( Egyszer még megváltoztatta a helyét, háttal fordult a fekvő madárnak, aztán teljesen eldőlt és azóta is fekszik és nem mozdul. Kimegyek még hozzá, ha vannak életjelei, berakom egy kipárnázott kis dobozkába, hátha. Macska nem bánthatja, mert ez a szoba elég magason van, max. egy másik madár. Sajnálom, hogy így alakult, de ez van. Nagyon nagyot koppantak reggel, meg is ijedtem, repült már madár az ablaknak, de ez nagyon hangos volt. Amelyik a képen fekszik a szélén, az tuti, hogy elpusztult. A másik sokáig bírta, úgy 3 órát.

Valaki írta az ablak matricázást, az miből is áll és miért jó, hol lehet utánanézni? Mondjuk, akkor érdekel, ha nem túl drága, mert nagyon nagy a ház és rengeteg az ablak.

2011. okt. 10. 12:12
 22/27 A kérdező kommentje:
És nem fióka egyik sem, a kép nem mutatja túl jól, de nem picik.
2011. okt. 10. 12:13
 23/27 anonim ***** válasza:

Sajnálom... :,(

A matricázást én írtam, páromék tettek fel ilyen fekete madársziluettet az ablakra, mert náluk is koppantak a madárkák. De nemcsak az, hanem más minta, lógós ablakdísz is segíthet, és nem drága, házilag is csinálhatsz ilyesmit papírból.

2011. okt. 10. 12:17
 24/27 A kérdező kommentje:

Kimentem, tuti, hogy nem él már:( Ha rendbejött volna, hamar elrepült volna.

Nagyon sok itt a kertben a madár, ideje lenne picit olvasni róluk, mert ez nem az első esetem velük. Egyrészt valahogy bejutnak a tető alá és a tetőtéri szobában reggelente szó szerint, mintha valaki fel-alá rohagálna, nagyon hangos, vagy ott valahol a kéménybe bejutnak, és többször is lerepültek már a kandallóba. Mondjuk, azok szimpla verebek voltak. Ilyenkor szerencsére mindig ott volt a férjem és simán kivitte és elengedte:) Még sosem fogtam meg egyet sem.

2011. okt. 10. 12:22
 25/27 A kérdező kommentje:
Palm, köszi! Még nem hallottam ilyenről, jó ötletnek tűnik!
2011. okt. 10. 12:23
 26/27 anonim ***** válasza:

Lehet kapni ilyen sűrű dróthálót (rovarhálónak nevezik, figyelem, nem azonos a szúnyoghálóval!), ezzel el lehet zárni a tetőt a madaraktól és minden egyéb állatkától.

Az ablakra meg matrica, annyira nem szép, de kitalálhatsz mást is, pl. műhóval mintát fújsz rá, vagy hulló leveleket vágtok ki papírból és ráragasztjátok az üvegre.

2011. okt. 10. 12:31
 27/27 anonim ***** válasza:
kérdező ez most nem neked szól!!!!az a baj az embereknél ,hogy,ha állatról van szó akkor nem tudnak ,reálisan gondolkodni, mert csak az érzelmek irányítanak és az eszük nem kerül elő!!!!!ez vonatkozik a gyakori kérdésekben minden állatos kérdésre!!!!
2011. okt. 10. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!