Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Sos! Neki repult egy vereb?...

Sos! Neki repult egy vereb? az erkely ablaknak, bovebben lent?

Figyelt kérdés
Most teljesen mozdulatlanul fekszik vagy egy oraja, mellette azota is egy masik madar ul, eloszor a masik madart nezte, most az ablakkal szemben van. Szerintem a laba tuti rendben, szarnya is epnek tunik, de nem neztem meg kezzel. Nem ertek a madarakhoz, de szeretnek segiteni. Mit lehetne tenni? Vagy csak a masik madar miatt ul ott? Annyira rossz, vizsgalgatni is nehez lenne, kisbabaval vagyok egyedul, pedig bevinnem az allatorvoshoz. Esetleg vm kajat hozzak neki? Teljesen tanacstalan vagyok.
2011. okt. 10. 09:10
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi mást nem tehetsz.

Én esetleg annyit csinálnék, hogy ha valóban nem mozdulna, de még élne, bevinném éjszakára ( bár nekünk van itthon egy rágcsálóketrec ahova el lehet zárni, nem tudom, te hogy oldanád meg) és megpróbálnám itatni fecskendővel, vagy szívószállal.

Amúgy ha fenyőrigó, akkor javarészt állatokkal táplálkozik.

Jó olvasni, hogy ennyire aggódsz érte, én ugyanígy éreznék a helyedben, nagyon jó szíved van!

2011. okt. 10. 10:08
 12/27 anonim ***** válasza:

:(

Ha nem is a lakásba, szobába, de éjjelre tényleg bevihetnéd valami védettebb helyre - ha megéri szegényke.

Nem volt még ilyen, hogy nekirepültek az üvegnek? Ha igen, lehet érdemes lenne matricázni.

(Amúgy a veréb is énekesmadár.)

2011. okt. 10. 10:33
 13/27 anonim ***** válasza:
vad madarat be ne vidd a lakásba ,mert így is van neki elég baja plusz még egy trauma azzal ,hogy beviszed .
2011. okt. 10. 10:40
 14/27 anonim ***** válasza:
szia szerintem nagyon jó lelkű vagy :) tök aranyos hogy így aggódsz érte kevés ilyen ember van, olvastam itt is pár szítelen beszólást. Szerintem nem tudsz csinálni vele semmit arra viszont esetleg figyelhetnél hogy ne faggyon meg este. Mondjuk nnem tudom jó ötlet e de betehetnéd egy nagyobb papír dobozba hogy jó sok hellye legyen oda ahol nem nagyon járkáltok és tenni be neki pár ruha darabot mert ugye ők sem a szabad ég alatt pihennek. Aztán majd meglátod hogy alakul reggelre szegény! Majd írd meg légyszives hogy mi történt veletek. :)
2011. okt. 10. 10:45
 15/27 anonim ***** válasza:
Igen, a bevitel helyett jó lehet, ha meleg fészket csinálsz neki (esetleg kimustrált tollpárnából?) vagy vattával, rongyokkal. Amúgy a bevitel se lenne akkora trauma, gondolj bele, kábé eszméletlen a madárka, szóval nem az lesz a legnagyobb baj, hogy stresszel a zárt tér miatt.
2011. okt. 10. 10:46
 16/27 anonim ***** válasza:
De amelyik felül van a kép szélén, az is az oldalán fekszik. Most akkor annak van baja, vagy nem értem.
2011. okt. 10. 10:47
 17/27 anonim ***** válasza:
Semmi trauma nem éri mert nem olyan hülye hogy ne fogja fel h nem bántják és még meleg is van bent esetleg. Egyéb vadmadaraknak sincs baja mikor befogják gyógyítani, inkább utána zavarják őket szerintem azok a béna gyűrűk a lábukon, de ez nálad nem áll fent.
2011. okt. 10. 10:47
 18/27 anonim ***** válasza:
13%
De jó neked, hogy csak ennyi problémád van, amin agyalhatsz...
2011. okt. 10. 10:48
 19/27 anonim ***** válasza:
10:47, a felül lévő az erkély szélén áll, csak épp felemelte a lábát szerintem.
2011. okt. 10. 10:51
 20/27 anonim ***** válasza:
Ha kinagyítod a képet, akkor látszik, hogy fekszik a földön. Ez elég fura. Ha nem kamu a kérdés, akkor én bevinném, még eléggé fióka kinézete van, lehet, hogy most próbált először repülni, de ha sokáig a földön marad, az nagyon veszélyes neki. Macskák, ragadozó madarak...ki van szolgáltatva. Neveltem már fel kis rigót. Sajnos az orvosok nincsenek vad madárkákra felkészülve, és sajnos legtöbbször nem is nagyon izgatja őket, hisz mondjuk egy veréb, nem ritka madár, sokan szórakozásból lövöldözik őket :-( De véleményem szerint az élet, az élet.
2011. okt. 10. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!