Mi lenne a legjobb választás? Szeretnénk egy kismadarat, de nem tudjuk mit is kéne.
Ez a kalitka, amit belinkeltél, nagyon rossz!!!
Fektetett téglatest alakú kalitka kell, ami minimum 80-100cm hosszú, és kb 60 cm magas. Ez a minimális méret!
A kalitka nem jó, a madarak nem föl-le repülnek.
Én magból a Vitakraft-osat adom nekik, és fürtöskölest, az almát is nagyon kedvelik és a főtt tojást reszelve.
Van nekik odújuk, és vékonyra vágott fehér papír csíkokból, fertőtlenített fűből imádnak építkezni.
Nincs az a topik, ahol nincs pánikolás.
A barátnőm évek óta tart pintyeket a konyhájában, a tűzhelytől vagy 2,5 méterre. Jó egészségnek örvendenek.
A szüleim házában annak idején az én szobámban voltak a madarak, de ahogy kirepültem, 7 évvel ezelőtt, azóta a konyhában vannak. Egy öreg szekrény lett kialakítva erre a szent célra ☺, úgy hogy le lettek szerelve az ajtajai, polcok lettek beszerelve, amin sorakoznak a kalitkák, bennük zebrapintyek, japán sirálykák, rizspintyek, hullámos papagájok. Na, ez utóbbiak annyira hangosak voltak, hogy anyám végül feladta, és visszaköltöztette hozzánk őket. A japán sirálykák a leghalkabbak, aztán következnek a zebrapintyek és a rizseknek van ezek közül a legnagyobb hangjuk, bár a hímnek egyben a legszebb éneke is.
A konyha nem rövidíti meg a madár élettartamát! Van anyának egy olyan zebrapintye, amelyik vakon született, mégis már 6 éve megvan a konyhában, pedig állítólag a zebrapintyek élettartama 4 év! Nem mondom, hogy a konyha miatt él még mindig, hanem azt, hogy nincs összefüggés!
A zebrapintyek átlag élettartama 8-10 év.
Attól hogy még nincs bajuk(bár nem láttok beléjük tehát nem tudhatjátok hogy mindenük egészséges) még lehet hogy másnak pár hónap alatt meghal a madara a konyhába. Ez olyan mint pl. a saláta adása a madaraknak. Sokan adnak a papagájuknak(én nem) és mégis egészségesek de tudok olyan papagájról is aki a saláta miatt halt meg. Minek kockáztatni? Én biztos nem csinálnék/adnék semmit a papagájaimnak amitől nem biztos de bajuk lehet mert még véletlenül se akarom elveszteni őket. Szerintem aki állatot tart szeresse,tisztelje annyira hogy nem teszi kockára az egészségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!