Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek melyik kutyafajta...

Szerintetek melyik kutyafajta lenne a legjobb választás?

Figyelt kérdés
Lehessen télen-nyáron kinnt tartani, nagyobb legyen pl. a mopsznál de a max. skótjuhász méretű. Ne egyen többet, mint egy kaukázusi. Lehet egygazdis és családos is. A szőre inkább legyen hosszú, bele lehessen túrni. Ne legyen beteges, tehát ne fázzon meg a 3napos folyamatos eső után. 13éves lányt elfogadjon teljesen gazdájának. Ne kelljen vele napi 1 óránál többet sétálni, legyen nyugis és lustálkodós, de ha játszani akarok vele, futni vagy stb. ne essen össze a 2. körnél. Ne legyen túl makacs, fogadjon szót, hallgasson rám.(: A skótjuhászra gondoltam. Ti? Köszi a válaszokat. :D<3
2011. ápr. 12. 17:48
 1/10 gfero ***** válasza:
Hosszú szőrű Németjuhász
2011. ápr. 12. 17:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Olyan kutya nincs, ami minden szempontodnak megfelel, ahogy itt leírtad.
2011. ápr. 12. 17:53
 3/10 anonim ***** válasza:
egy tenyésztőtől vásárolt cocker spániel mondjuk? vagy közép snauczher? :D
2011. ápr. 12. 17:55
 4/10 anonim ***** válasza:
ilyen kutya nincs. Legyen mondjuk puli, de az sokat mozog, ezért vegyél pár birkát is a kertbe, hogy tudjon mit kergetni.
2011. ápr. 12. 18:04
 5/10 xnorkax ***** válasza:

Az a gond, hogy egyik szempontoddal csapod agyon a másikat. :D Nagyon kevés olyan kutya van, akinek elég az egy óránál kevesebb séta, viszont amelyik ilyen lustább, az nem hiszem, hogy fél órákat futkározik majd veled a kertben... :D

A skót juhásznak bizony van egy kis mozgásigénye, neki nem elég az egy óra. Igazság szerint egy kutyának sem elég.

Nekem elsőre a lustára a mopsz jutott eszembe, mert ők nem annyira aktív kutyák, de ugye az nem tud csak az udvaron élni, plusz nem hosszú szőrű.

2011. ápr. 12. 18:18
 6/10 anonim ***** válasza:

A skót juhász tulajdonságait nem ismerem, a spánielek jók lennének erre a célra, esetleg ha a mérettartományba belefér, a golden is,de csak akkor, ha az egy óra séta mellett sokat vagytok velük. A közép snaci szintén jó választás.

Attól, hogy kinti kutya, esetleg esténként be lehet engedni, mondjuk a folyosóra, megtanítani rá, hogy a helyén feküdjön, így többet lehet a családdal.

2011. ápr. 12. 18:21
 7/10 anonim ***** válasza:

A spániel nem rossz ötlet, de a legjobb lenne neki lakásba bejárással...a snaci (schnauzer) sem rossz, de eléggé makacs fajta. de egy kutyával 1óránál többet kell foglalkozni ahhoz, hogy hallgasson rád és elfogadjon gazdájának, mint ahogy az leírtad, ez nincs beléjük programozva.Miért akarsz kutyát, ha alig van időd rá? Szerintem menj el a menhelyre, és sorold fel érveidet a gondozóknak, ők találnak neked megfelelő kutyust, annyi szép kis 'dög' van ott :D ^^

Meg a menhelyieknek elég azért némileg kevesebb foglalkozás, örülnek ha van gazdijuk, aki szereti őket nekik csak ez a lényeg :)

2011. ápr. 12. 18:58
 8/10 A kérdező kommentje:
nem, nem 1 óra foglalkozás. az napi legalább 3 + a sééta. így értettem.(:
2011. ápr. 12. 19:28
 9/10 anonim válasza:
Beagle??
2011. ápr. 12. 19:35
 10/10 anonim ***** válasza:
a colliera (skót juhász) illenek amiket írsz...nekem is van 2 és szerintem illenek rá a kitételeid bár néha tudnak makacsok lenni és azért kell velük foglalkozni
2011. ápr. 12. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!