Szarka legálisan vadászható?
Miért akarod megritkitani őket? Amugy lelövöldözni őket nem túl humánus,egy madárijesztőt ajánlok inkább helyette,ha annyira zavarnak.
A hozzászólás többi része szigorúan személyes vélemény,tudom nem krédezted,nem sértő szándékkal de ha megengeded leírom.
Sosem értettem miért zavar valakit ha egy darabka természet van körülötte,és ne adj isten csicseregnek is a madarak,ráadásul nem is kártékony állatról van szó .
Vigyázz,nehogy úgy járj,hogyha egyszer a betondzsungelben kényszerülsz élni visszasírd azt az időt,amikor még a madarak idegesitettek...
Ja még annyit kifelejtettem,hogy nekem van beültetett földem,telkem,csak gyümölcs-zöldség termesztés céljából. A kertben itt acseresznyefa,nyáron egy hatalmas madárcsapat "támadta meg",leettek rengeteg gyümölcsöt mégsem lövöldöztem le őket,a telken is szedegetnek ki magokat,eszegetik a gyümölcsöt,de ennyit nem sajnálok tőlük.. persze más lenne a helyzet ha sáskákról,levéltetvekről,vagy egyéb kártékony (számunkra) állatról lenne szó.
A tyúkólból vitt már el nyest,róka is állatot,mégsem állok neki lelövöldözni őekt itt az erdőszélen. Nem mintha erkölcsi példaképnek tartanám magam,de lehetnél kicsit alázatosabb a természettel szemben..
vadászati szempontból lehetséges,sőt ,hiszek neked mert ahhoz nem értek.
De az ember kertjében,hagyományos értelemben véve nem kártékony egyáltalán. Ebből következtetek rá,hogy esetleg a hangjuk zavarja akérdezőt..vagy a látvány?
Had szóljak hozzá annyit, hogy igen kártékony állat. Feldúlja a hasznos állatok fészkét, ő maga semmi hasznosat nem tesz de kiírtja környezetében a rigót és a verebet. Olyannyira elszaporodtak, hogy ha nem teszünk valamit az egyetlen madár faj lesz hazánkban. Irtandó!!!
Hogy ellentmondjak az előttem szólónak, nem hogy a természetet károsítja aki írtja hanem neki tesz jót.
Nem marad madár ami megegye a káros rovarokat. Feketerigós területen nincs fa ami hernyótól menne tönkre, az megállítja, felzabálja a hernyókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!