Wc papírguriga mint papagájjáték?
Egy külföldi papagájokkal foglalkozó oldalon olvastam róla, mennyire leköti őket a wc papírguriga, vagy egy levágott aljú papírpohár. Persze felhívják a figyelmet, hogy ne várjuk meg, míg darabokra cincálják és megcsócsálják az egészet, de érdekesnek hangzik.
Ti próbáltátok már?
Szerintem ez hülyeség... A WC papíros dolog... ha megeszi talán még baja is lehet belőle! A poharas dolog kicsit normálisabb, lehetséges, hogy el fog vele gurulgatni, rárepül és elgurul, visszarepül! Az kicsit jobb! :)
ha akarod kipróbálom... :)
Te mondasz hülyeséget.
Az ilyen "egyszerhasználatos" terméket mint pl. a wc guriga papírhulladékból készítenek. Vegyszerrel pépesítik a hulladékot majd hengereken átengedik és formázzák. A papírhulladék lehet cementeszsák vagy növényvédőszer csomagolóanyaga vagy irodai szemét akármi.
A papírgyártás során sok vegyszert használnak a papírmalmokból hatalmas mennyiségű vegyi anyag kerül a természetes vizekbe (pl. festékek, vegyszerek, oldószerek). Ezek mérgezik a vízben élő illetve a víz közelében élő állatokat, növényeket. Az egyik legmérgezőbb vegyi anyag a klór melyet a papír fehérítésére használnak. Most ezt vegye a csőrébe a madár? Adj nekik inkább ágakat.
na igen, ezért mondtam én is feljebb, hogy baja is lehet belőle, ha rágja/megeszi!
Egyet értek az előttem szólóval, adj neki ágakat, pontosabban fűzfaágakat, levéllel együtt, mert nekem legalábbis imádja lerágni a leveleket, utánna elrágja az egész ágat! :) Közben nagyokat csicsereg!
Ja és: A papaírpohár az jó játék úgy, hogy le van vágva a másik fele, hogy lyukas legyen!
Az én papagájom nagyon szeret vele játszani, rárepül, már megtanult rajta egyensúlyozni, bújkál benne és nem rágja! :)
Ha papírpoharat használsz, nő a madár ügyessége, egyensúlyozóképessége... Tehát okosabb és ügyesebb lesz a madarad! :)
Tisztában vagyok az ágak fontosságával, meg azzal is, hogy a madár mindent megrág:) Én a játékélmény miatt kérdeztem:)
Ahogyan írtam: nem várnám meg, míg cafatokra szedi, és órákon keresztül sem rágcsálná, pusztán amíg gurul vele, és örömet szerez neki. Feltétlenül felügyelet mellett, tehát a szemem sem venném le róluk.
A levágott végű papírpohár és a wc-papírguriga meg 'szinte' ugyanaz:)
Ezek szerint vannak, akik teljesen ellenzik, mondván ne rágjon papírt a madár, és vannak, akik kipróbálták, és a madaruknak tetszett.
amúgy meg szerintem sem árthat a madárnak a WC papírguriga.
Amúgy meg a hörcsögöknek is hallottam,hogy beteszik a ketrecukbe hogy játszanak vele és még sincs semmi bajuk.Bár igaz hogy ez madár de szerintem nyugodtan adhatsz neki WC papírgurigát játszani vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!