Mit iktathatnék még be a helyére, hogy jobban érezhesse magát?
Általában így telik egy napja:
Mielőtt kiengedem a kalitkából reggel eszik,iszik,és játszadozik kicsit a játékaival.Utána kézzel megetetem fürtössel,felteszem neki a faágakat,mindent berendezek,aztán kiengedem.Imád felállni az ablakkilincsre,és nézegetni mi történik odakint.Az ágakon szokott ugrándozni, a párkányon szaladgálni,és a kalitka tetején mászkálni.Egész nap beszélget a többi madárral.Résnyire mindig nyitva hagyom neki az ablakot,oda is szokott ülni,szereti a kinti levegőt.Sötétedéskor magától bemegy a kalitba,ilyenkor rácsukom,és teljesen kinyitom az ablakot,aztán egész este szellőzni hagyom a szobát.Mivel a kalit nem a legnagyobb,és nem tud sok mindent csinálni benne,szinte egész este vele vagyok.Kézből etetem,dúdolgatok neki,ilyesmi.Ha elmegyek onnan nyitva hagyom a szobaajtót,így sem unatkozik,mert hallja a kinti nyüzsgést,látja a család tagjait stb.
Elég neki ez időtöltésképpen? Milyen dolgokat tehetnék még oda neki a kalitkán kívülre?
UI: Megtanulta,hogy az ablakon nem tud keresztüljutni,ezért nem sötétítem be a szobát,és mint említettem imádja nézni mi van odakint. Soha nem volt baja belőle,bármi történik nem repül neki az ablaknak.
A fakanalas megoldásért nem kinevetni,jobb nem jutott eszembe. xP
Csak azon a részen szokott lenni,ahol a kép készült,ha tárva nyitva hagyom az ajtót sem tágít onnan,az az ő törzshelye.A szoba többi pontja sem érdekli kicsit sem.
A kalitkáért sem szeretném ha lehordanátok,mert egész nap kint van,ha pedig 2-3 napra elmegyek sem zárom be oda,előkészítek mindent,aztán éjjel-nappal kint lehet.
Talán vegyél mellé egy párt, mert így nem sokat élvez szegény az életéből. Nemhibáa hívják őket több nyelven is szerelm madaárnak (lovebird, de franiául és németül is ez a neve)
Azt a kalitkát én kivágnám a fenébe, mert az alakja meg a mérete sem jó. A műanyag ülőrudak helyére meg tegyél természetes ágakat.
+ ételkereső játékok
vad-szepsegek.eoldal.hu
papagajidomitas.hu -n találsz ötleteket
Most gyűjtöm a pénzt egy párra.Bár bonyolultabb lenne a dolog mint gondolnád,de ezt most hagyjuk...
Ha megtehetném,én is kivágnám,de nincs pénzem újra,és a szüleim sem engednék,hogy másikat vegyek.A műanyag ülőrudakat sosem használja,azok csak azért vannak ott,hogy eltudjon ugrálni az etető-és itatótálakhoz. Csak a fát használja,nem is szereti a műanyag ülőrudakat.
Köszi a választ. (:
Esetleg vehetnél neki kintre egy játszóteret hátha érdekelné. Mivel a természetben nem csak úgy előtte terem a kaja hanem meg kell dolgoznia érte taníthatnál neki trükköket.
Mivel szinte az egész napot kint nézegetéssel tölti nem nőt túl a karma és a csőre?
És lehetőleg ha nincs senki aki figyelni tudna rá az ő biztonsága érdekében ne hagyd kint mert teljesen madárbiztossá sose lehet tenni egy szobát.
Köszi a választ!
Nem nőtt túl neki sem a karma,sem a csőre,mert mint mondtam,szokott mászkálni,ugrálni az ágakon.Rágcsálni is imádja.
Épp ma készültem venni egy klikkert,aztán kezdődhet a training. :P
Gyűjtesz? 3500ft :D
Jó idomítást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!