Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan kell madarakat szárny...

Hogyan kell madarakat szárny csonkítani?

Figyelt kérdés
kérem válaszoljanak ugyan én ezt nem tudhatom mivel én csak 11 éves vagyok!!
2011. jún. 16. 12:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Sokak szerint tényleg állatkínzás a csonkítás. Bevett szokás, hogy (tyúkoknál) levágják az evezőtollakat, de nem kihúzzák. Csonkítani tényleg állatkínzás, de csak annyira, mint tyúkot vágni, disznót ölni, stb. Csonkítani csak maximum 3 napos madarak szárnyát lehet, de csak olyanoknak, amelyek biztosan elrepülnének. (Egy tyúknak nem kell.)

Úgy kell csinálni, hogy kinyitod a kismadár szárnyát, és a szárnya legvégéből lecsípsz ollóval 1 centit. így 5-6 tollal kevesebb lesz felnőttkorában, és nem tud magasra repülni. picit vérezni fog valószínűleg, de hamar eláll. 4 naposnál idősebb madarak elpusztulhatnak!

Sajnálom, ha valaki ezt sértőnek találja, de a kérdésre ez a válasz. A baromfitelepeken egyébként a csirkék csőrét is megcsonkítják, hogy ne tudják egymást megsebezni. Az is baj lenne, ha egymást ennék, szóval ez egy hasznos dolog. A vadászkutyák farkát is levágják, hogy ne csapjanak zajt a fűben, és a róka ne tudja megharapni, de annak nem sok rtelme van, hogy egy házörzőnek vágjuk le a farkát. Nem vagyok én sem állatkínzó, én még egy madár szárnyából sem vágtam le.

2011. jún. 27. 10:15
 12/13 anonim válasza:
18%
Szia! Úgy látom, senki sem tudja a választ erre, de tőlem megtudod. Először kiveszed a fiókból a legnagyobb konyhakést, majd odamész a madárhoz, ha jobbkezes vagy akkor balkézzel jó erősen tartod a madarat, aztán levágod a szárnyát. Ha balkezes vagy, fordítva. A lehulott tollakat összesöpröd, a vért felmosod. Érdemes udvaron csinálni, akkor kevesebb takarítanivaló van. Sok szerencsét! :D
2011. júl. 11. 00:13
 13/13 anonim válasza:
Azért. aki leszidja ezt a 11 évest, attól azért megkérdezném, hogy honnan a csudából tudná ezt egy 11 éves? A városi gyerek nem sok élő csirkét lát életében, gondolom a családi beszélgetések sem erről szólnak és a fantasztikus tankönyvekben sem esik szó erről a 8. osztály végéig sem. Valószínűleg a válaszadók többségétől megkérdezném mi az a dezoxiribonukleinsav, sokan tudnának hozzászólni a témához.Hát, erre is jó a google. Ja, az én 11 évesem tudja, hogy mit kérdeztem, de a szárny csonkítást még ő sem tudja. Megjegyzem, ha megtud fogni egy csirkét, már az is nagy teljesítmény nem?????
2015. ápr. 27. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!