Hogyan kell madarakat szárny csonkítani?
Sokak szerint tényleg állatkínzás a csonkítás. Bevett szokás, hogy (tyúkoknál) levágják az evezőtollakat, de nem kihúzzák. Csonkítani tényleg állatkínzás, de csak annyira, mint tyúkot vágni, disznót ölni, stb. Csonkítani csak maximum 3 napos madarak szárnyát lehet, de csak olyanoknak, amelyek biztosan elrepülnének. (Egy tyúknak nem kell.)
Úgy kell csinálni, hogy kinyitod a kismadár szárnyát, és a szárnya legvégéből lecsípsz ollóval 1 centit. így 5-6 tollal kevesebb lesz felnőttkorában, és nem tud magasra repülni. picit vérezni fog valószínűleg, de hamar eláll. 4 naposnál idősebb madarak elpusztulhatnak!
Sajnálom, ha valaki ezt sértőnek találja, de a kérdésre ez a válasz. A baromfitelepeken egyébként a csirkék csőrét is megcsonkítják, hogy ne tudják egymást megsebezni. Az is baj lenne, ha egymást ennék, szóval ez egy hasznos dolog. A vadászkutyák farkát is levágják, hogy ne csapjanak zajt a fűben, és a róka ne tudja megharapni, de annak nem sok rtelme van, hogy egy házörzőnek vágjuk le a farkát. Nem vagyok én sem állatkínzó, én még egy madár szárnyából sem vágtam le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!