Meddig kell etetni a madarakat?
Figyelt kérdés
Van egy etetőm, még mindig nagyon nagy rajta a forgalom, erdőszélen lakom, sok fajta madár jár oda.
Ma reggel felhívott a párom, hogy az összes maradék (nem kevés) magot kirakta, egyék meg, mert itt a tavasz, nem kell több etetés.
Elég rossz néven vette, hogy kértem, valamennyit szedjen vissza, mert 1. az alja elrohad, 2. nehezen tudom pótolni, 3. szerintem nem lehet ilyen hamar abbahagyni.
Úgy tudom, addig, amíg jönnek, lehet/kell etetni.
Nem mellékesen jó lenne még látni őket egy darabig.
Igazam van?
2011. márc. 21. 11:06
2/3 anonim válasza:
Nincs igazad. A tartós fagyok, havazások és ónosesők elmúltával abba kell hagyni az etetést. Ennek legfőbb oka, hogy lassan elkezdenek költeni a madarak és már megfigyelték, hogy cinegék az etetőben maradt szotyolával etették a fiókáikat, akik azonban ezt még nem tudták megemészteni (ilyenkor csak a rovarokat tudják megemészteni), így elpusztultak. Bővebben itt olvashatsz erről: [link]
3/3 anonim válasza:
Régebben én is már akkor abbahagytam az etetést, mikor elolvadt a hó, aztán olvastam, hogy ez nem helyes, mert addig kell etetni, amíg nem jelennek meg a puha bogarak, lárvák, ilyenek (az etetőzacskón április közepét ajánlották), azután viszont NEM IS SZABAD, mert elviszik a fiókájuknak, akik megfulladhatnak a kemény magoktól, ebben igaza volt az előző válaszolónak, de az is biztos, hogy tavasznak kell már lennie. Egyébként érdekes, a cinkék hozzám már nem nagyon jönnek egy-két hete, de gerlék és verebek még igen. Talán még egy hétig lehet etetni, mert ha most raknának is már tojást, azok csak két hét múlva kelnek ki kb., és olyan igazán meleg még idén nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!