Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen madár lehet ez?

Milyen madár lehet ez?

Figyelt kérdés

(Budapesten a 13.kerületben láttam,a József Attila Színház előtt.)

Kettő ilyen madár volt,egymással csiripeltek.(gondolom párzási időszak,vagy nem tudom.)Galamboknál nagyobb fajta madárról van szó,a hasa fehér,a háta,szárnya,feje teljesen fekete,de a szárnyában volt kék színű,vastag(tehát jól látható) toll.Hegyes csőre van.Érdekesség még az,hogy a farkánál kettő,viszonylag hosszú(fekete) elágazás volt,villa alakban.Valamilyen fecskeváltozat?

Nem tudom,hogy segítség-e,de 20 m-nél alacsonyabb fákról van szó,amik lakhelyükként szolgálhat,és amelyik fáról akaratlanul leüldöztem őket,az egy viszonylag alacsony,sötétvörös/bíborszínű,apró levelei voltak.Bár ez gondolom nem lényeg :D

2011. máj. 16. 19:44
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Mivel ehez hasonlít,talán valami varjú-féle lehet.(Vagy még fecske-féle,ez a két elképzelésem van.)
2011. máj. 18. 19:36
 22/25 A kérdező kommentje:
A hangjához visszatérve,azért tud visítani,de inkább olyan rikácsolásosan,tehát nem azon a szép madárhangon.
2011. máj. 18. 19:43
 23/25 anonim ***** válasza:

szia!

Akkor talán a pettyes kakukk:

[link]

vagy rendes kakukk? (kattints a "képek"-re!)

[link]

2011. máj. 18. 20:55
 24/25 A kérdező kommentje:
Nem :(
2011. máj. 20. 16:55
 25/25 anonim válasza:

az előző kommentemet kiegészíteném:

A Szarka

Latin neve: Pica pica

Rend: Énekesmadár-alakúak

Család: Varjú-félék

Élőhely: Európa, Észak-Amerika, Északnyugat-Afrika, Ázsia

Súly: 200-250 g

Hossz: 40-45 cm

Szárnyfesztávolság: 50 cm

Szaporodás: 5-7 tojás

Táplálkozás: fészekrabló, dögevő, gyíkok, rovarok, növények, gabonamagvak

2011. máj. 23. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!