Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Milyen madár lehet ez?

Milyen madár lehet ez?

Figyelt kérdés

(Budapesten a 13.kerületben láttam,a József Attila Színház előtt.)

Kettő ilyen madár volt,egymással csiripeltek.(gondolom párzási időszak,vagy nem tudom.)Galamboknál nagyobb fajta madárról van szó,a hasa fehér,a háta,szárnya,feje teljesen fekete,de a szárnyában volt kék színű,vastag(tehát jól látható) toll.Hegyes csőre van.Érdekesség még az,hogy a farkánál kettő,viszonylag hosszú(fekete) elágazás volt,villa alakban.Valamilyen fecskeváltozat?

Nem tudom,hogy segítség-e,de 20 m-nél alacsonyabb fákról van szó,amik lakhelyükként szolgálhat,és amelyik fáról akaratlanul leüldöztem őket,az egy viszonylag alacsony,sötétvörös/bíborszínű,apró levelei voltak.Bár ez gondolom nem lényeg :D

2011. máj. 16. 19:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Igen, ha küldenél képet, úgy egyszerűbb dolgunk lenne. Meg aztán én már nagyon kíváncsi lettem, hogy végül milyen madár is lesz. :)
2011. máj. 16. 20:09
 12/25 anonim ***** válasza:
lapozom a határozót azóta is... :))
2011. máj. 16. 20:12
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem szajtókakukk.Igen,meg kell hagyni,nehéz így egy madár fajtáját kitalálni,főleg,hogy hozzá nem értő ember írja a jellemzést :D Nekem vane gy állatismeret(iskolai) könyvem,már abban is kerestem,de nem....Remélem a madár még ott lesz holnap,és nem csak átutazóban volt :D

Holnap délután hozom a képet.

2011. máj. 16. 20:20
 14/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy ilyen segítőkészek vagytok. :) :D
2011. máj. 16. 20:20
 15/25 anonim ***** válasza:

szia!

Esetleg ezt átnyálazhatod :)) !

[link]

2011. máj. 16. 20:41
 16/25 A kérdező kommentje:
Eltűntek a madarak :S
2011. máj. 17. 20:07
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszi a lapot,mindenképpen végigböngészem :) (a hétvégén)
2011. máj. 17. 20:08
 18/25 anonim ***** válasza:

szia!

Esetleg szajkó?

[link]

már csak a kék csík miatt is.

2011. máj. 18. 17:58
 19/25 A kérdező kommentje:

Nem,sajnos :( De jó,hogy küldted ezt a honlapot,megpróbálom ezen elmagyarázni.

Itt lejjebb,van az a szarka.Na ehez hasonlít,csak nagyobb,hosszabb és hegyesebb a csőre,és a szárnyában vanm az a hosszú kék toll.(Továbbá pici,fekete szem.)

2011. máj. 18. 19:33
 20/25 A kérdező kommentje:

(Na és persze a hosszú villában elágazó farok)

Ja,és ma reggel a távolban láttam repülni ezt a madarat. ¸¸Beszélt˝ is.Mély hangja volt,tehát nem a tipikus magas madárhang.

2011. máj. 18. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!