Milyen madár lehet ez?
(Budapesten a 13.kerületben láttam,a József Attila Színház előtt.)
Kettő ilyen madár volt,egymással csiripeltek.(gondolom párzási időszak,vagy nem tudom.)Galamboknál nagyobb fajta madárról van szó,a hasa fehér,a háta,szárnya,feje teljesen fekete,de a szárnyában volt kék színű,vastag(tehát jól látható) toll.Hegyes csőre van.Érdekesség még az,hogy a farkánál kettő,viszonylag hosszú(fekete) elágazás volt,villa alakban.Valamilyen fecskeváltozat?
Nem tudom,hogy segítség-e,de 20 m-nél alacsonyabb fákról van szó,amik lakhelyükként szolgálhat,és amelyik fáról akaratlanul leüldöztem őket,az egy viszonylag alacsony,sötétvörös/bíborszínű,apró levelei voltak.Bár ez gondolom nem lényeg :D
Nem szajtókakukk.Igen,meg kell hagyni,nehéz így egy madár fajtáját kitalálni,főleg,hogy hozzá nem értő ember írja a jellemzést :D Nekem vane gy állatismeret(iskolai) könyvem,már abban is kerestem,de nem....Remélem a madár még ott lesz holnap,és nem csak átutazóban volt :D
Holnap délután hozom a képet.
Nem,sajnos :( De jó,hogy küldted ezt a honlapot,megpróbálom ezen elmagyarázni.
Itt lejjebb,van az a szarka.Na ehez hasonlít,csak nagyobb,hosszabb és hegyesebb a csőre,és a szárnyában vanm az a hosszú kék toll.(Továbbá pici,fekete szem.)
(Na és persze a hosszú villában elágazó farok)
Ja,és ma reggel a távolban láttam repülni ezt a madarat. ¸¸Beszélt˝ is.Mély hangja volt,tehát nem a tipikus magas madárhang.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!