Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért mozog nehezen a tojó?

Miért mozog nehezen a tojó?

Figyelt kérdés

Tegnap előtt délután óta a zebrapinty tojó nehezen mozog. A rúdra és a fészek szélére nem tud felröppenni, ill. nem tud landolni a fentebb írott 2 helyről, az oldalára esik.

Amúgy élénken tekintget, minden zajra felfigyel, eszik, és ha benyúlok a kalitkába, reagál és menekülni próbál, de nem tud nagyon, mert le van lassulva. Megnéztem, és a szárnyával meg a lábával biztosan nincs baj. A tollait néha felborzolja, de utána leereszti.

Rendszeresen kapnak fürtöskölest, nekik való magot, szépiacsontot (ezek állandóan be vannak nekik téve), néha almát, répát reszelve és főtt tojást apróra darabolva.

Elvinném dokihoz, de nincs egy fillérem sem :(

Válaszokat köszi!

2011. márc. 31. 21:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Tojásrakás előtt előfordul ha nehezen jön a tojás, vagy ha tojás visszamaradása van. Felborzolják a tollukat és a hátuk a farktövüknél olyan, mintha púpos lenne kicsit. Nézd meg és próbáld esetleg kitapintani a tojást. Ha tojásvisszamaradás akkor olajjal kend be a kloákáját és finoman masszírozd neki a környékét, hogy a tojás eltörjön és ki tudja tojni. Egyik tojómnál nekem is ez volt a probléma tavaly.
2011. ápr. 1. 16:21
 2/4 A kérdező kommentje:

Rendben, megpróbálom, köszönöm a tanácsot.

Egyébként, mikor tojni készül, akkor is ilyen kis inaktív tollgombóc :)

2011. ápr. 1. 19:48
 3/4 A kérdező kommentje:

Megvizsgáltam ma reggel, és semmit nem éreztem, ma este meg lecsinálta a kezemet, úgyhogy tojás visszamaradás nem lehet. Egyébként, egyre aktívabb :)

Lehet, hogy csak kimerült, és azért volt ilyen.

2011. ápr. 2. 20:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem ugyan ez volt a problémám. Teljesen ki voltam akadva,hogy elpusztul. Minden bajom volt. Megyek le következő nap,és egy tojás volt a fészekbe! :) Azt az örömöt láttátok volna. :) Azóta már 6db tojása van,várom,hogy kikeljenek. :)
2011. ápr. 4. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!