Ezt hol lehetne megcsinálni? (hullámos papagáj)
Ne haragudj,hogy ezt mondom,de akkor ne tartsd a papagájt!
Szeretni kell,mindent megteremteni neki ami jó,de nem bántani!!
Függönyt húzd be,ha ilyen kis butus!!
Ha függöny van előtte, nem tud nekirepülni, egyébként pedig minden madár ilyen butus, ha ablakról van szó. Sajnos még így is előfordul, hogy nekirepül a madár valaminek a lakásban. Nem egy esetet hallottam már, hogy a plafonnak repült, és a nagy ütéstől rögtön el is pusztult, pedig előtte már hosszú évekig repkedett a lakásban.
A szabadban lévő madarak is nekirepülnek néha a házak ablakának, pedig kívülről nézve nem olyan átlátszó, mint belülről. Nyáron is megtörtént, hogy egy nagy koppanást hallottunk az ablakon, s mikor megnéztük mi az, ott találtunk egy madarat leesve alatta.
Azért én sem ajánlom, hogy levágj a szárnytollából, nyomoréknak érezheti úgy magát, és csúnya is lesz. Az ablak miatt a függöny a megoldás, egyébként pedig ne ijedjen meg lehetőleg, ha kalitkán kívül van.
Nagyon rossz ötlet levágni bármit is a madárról, ezzel rengeteget ártanál neki.
Ahogy előttem is írták, a függöny a megoldás. Illetve este, amikor kint sötét van és csak bent van világosság, ekkor kell kezdetben röptetni.
De még ezzel együtt is, bármikor előfordulhatnak balesetek. Nekem nagyon sok hullámosom volt, tenyésztettem -nevelgettem is őket, s bizony előfordult, hogy egy pici korától kézhez szokott, teljesen szelíd madár valamitől megijedve vad száguldozásba kezdett. És olykor ez tragikusan végződött, ha a falnak csapódott...
de nincs függönyöm :( van az egyik ablakon működő roló, de a többi három bazinagy ablakkal nem tudok mit csinálni...
jó, nem vágatom le neki, de akkor hogyan tudnám arra szoktatni hogy... nemis tudom talán hogy visszajöjjön amikor elmegyek, mert félnék úgy hagyni hórákra :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!