Miért tojik naponta a tyúk?
"Ez pont olyan kérdés, hogy az emberi menstruáció miért átlag 28 nap,"
Nem, nem pont olyan. És szerintem pont ez a kérdés lényege.
Mert a tojás, az lehet akár minden esetben megtermékenyített is!
Tehát a hasonlattal élve, ez olyan lenne, mint ha egy nő 28 naponta szülne.
A kérdés szerintem arra vonatkozik, hogy ugye a madarak ciklikusan tojnak, majd kiköltik a tojásaikat, és így szaporodnak.
Ezzel szemben a tyúkok -pontosabban a tojó hibridek- folyamatosan tojnak, vagy ha némileg ciklikusan is, akkor sem a természetes szaporodásuk ciklusában!
A válasz meg megszületett, azért mert hibridek, ez sok sok keresztezés, meg szelektálás eredménye.
Ez pont olyan kérdés, hogy az emberi menstruáció miért átlag 28 nap,"
Nem, nem pont olyan. És szerintem pont ez a kérdés lényege.
Mert a tojás, az lehet akár minden esetben megtermékenyített is!
Tehát a hasonlattal élve, ez olyan lenne, mint ha egy nő 28 naponta szülne.
De, pont olyan. Az e lényeg, hogy ciklikus, mint a női. Ha szemes a tojás, ott is másképp alakul a ciklus valamivel, de akkor is ciklus.
"De, pont olyan"
Értem, tehát szülhet egy nő 28 naponta.
Okos vagy!
Nem, hogy nem érted, a szövegértés nálad egy szitokszó lehet.
Kezdetnek olvass utána, hogy mit jelent ez a két szó: olyan és ugyanaz.
19, 20, hiába magyarázkodsz, te vagy az eke, te nem tudsz szöveget értelmezni, lásd: még mindig totál más témáról zagyválsz, mint amiről a kérdés szól.
A kérdés nem azt firtatja, hogy miért rövidebb egy tyúk ciklusa, mint egy emberé.
Hanem azt, hogy miért természetellenes a tojásuk üteme, a szaporodásuk szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!