Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Miért tojik naponta a tyúk?

Miért tojik naponta a tyúk?

Figyelt kérdés
Más madarak csak megadott időszakban tojik, a tyúk meg szinte folyamatosan
aug. 23. 22:17
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
8%
Ha egy tyúk egy nap alatt egy tojást tojik, akkor hány tyúk, hány nap alatt, hány tojást?
aug. 23. 22:27
 2/26 anonim válasza:
97%
Mert az évezredek során erre lett kitenyésztve.
aug. 23. 22:28
 3/26 krwkco ***** válasza:
18%
Mert elveszik tőle a tojást. Sose gyűlik össze annyi, hogy megkezdje a kotlást.
aug. 23. 22:30
 4/26 anonim ***** válasza:
85%

Erre lett kitenyesztve. Rettentoen megterheli a szervezetet, es ha mar nem tud annyit tojni, megy a levesbe. Udv a tojasipar valosagaban.

[link]

aug. 23. 22:39
 5/26 anonim válasza:
22%
Erre vannak a tyúkok hogy toljanak ha nem tojnának "minden nap"akkor nem lenne értelme öket tartani
aug. 23. 22:42
 6/26 anonim ***** válasza:
96%
Erre lettek kitenyésztve az évezredek során. Egyébkent nem tojnak mindennap, max időszakosan. Tavasszal, ősszel amíg még kellemes az idő, meg nyáron amikor nincs kánikula akkor jellemzően többet, télen és extrém melegben kevesebbet vagy egyáltalán nem. Függ a tyúk tápláltságától, életkörülményeitől, fajtájától is, de vannak egyedi eltérések is. A legtöbb évi 80-100 tojást tojik, szóval átlagban olyan 3-4 naponta egyet.
aug. 24. 00:14
 7/26 anonim ***** válasza:
75%

Ez igy lenne, ezert manipulaljak a kornyezetuket, a homersekletet stb. Ugyebar nyilvanvaloan nem az udvaron kapirgalnak. Igy kb 300 tojast tojik egy evben, ez remek az iparnak.

aug. 24. 00:18
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
8: én a saját tapasztalataimból és a szakirodalomból indultam ki. Nyilván az élelmiszeriparban tartott állatoknak teljesen más az élete (már ha azt életnek lehet nevezni ugyebár). A boltok polcaira nem háztáji tojások kerülnek.
aug. 24. 00:22
 9/26 anonim válasza:
0%
Nem értem miért lettem le pontozva direkt zárojelbe tettem a minden napot 6-os
aug. 24. 02:07
 10/26 anonim ***** válasza:
72%
Ez pont olyan kérdés, hogy az emberi menstruáció miért átlag 28 nap, gyakorlatilag 24-38, és ahogy fentebb írták, hogy extrém időjárás esetén nem is tojik, vagy van hogy kettőt tojik, embernél is pl. egyetemista lány stresszes vizsgaidőszakban simán kihagy egy hónapot, mert a szervezet úgy értékeli, hogy abban az állapotban képtelen lenne kihordani egy babát, ezért kimarad.
aug. 24. 02:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!