Hogy menthetném meg a kismadarat?
Az udvarunkban egy kis feketerigó fióka kiesett a fészekből. Már második napja lófrál a kertben. Nagyon pici még, egyéltalán nem tud repülni.
Látom rajta hogy tiszta rosszúl van már a melegtől, nem fogja sokáig bírni.
Hogy segíthetnék? Milyen téplálékot szabad neki adni? Itatni hogy itassam?
Egy kupakba elétettem tiszta vizet, de rá se hederített.
A feketerigó fiókák kirepüléskor tulajdonképpen kiugrálnak a fészekből, nem tudnak repülni még, napokig a bokrok alatt bujkálnak, a szülők etetik őket. Ha egy kis vizet odateszel, nem csinálsz bajt, de ne nagyon zaklasd, hogy a szülőket ne ijeszd el.
Még tini koromban én is meg akartam menteni őket, mikor azt hittem kiestek a fenyőfán levő fészekből. Fiókák összeszed, létra a fához, összeszurkáltak a tűlevelek, fészekbe visszapakol. Mondanom se kell, előbb leértek, mint én a létráról, egyből ugrottak is ki újból.
A szüleit látod, hogy odajárnak hozzá etetni?
Vizet inkább egy laposabb edénybe tegyél, keveset. Hátha.
Ne kupakban, inkább valami nagyobb tálban tegyél ki vizet árnyékban (mély ne legyen), annak más madarak is örülni fognak ebben a melegben.
Mást nem kell tenni. A rigó fészakhagyó, már azelőtt kiugrik a fészekből, hogy repülni tudna. A szülők etetik.
Nagyon meleg van, segíthetsz a madaraknak, ha csinász madárizatót, de ahogy már írták, a feketerigó fészekhagyó madár, semmi rendkívüli nincs abban, hogy nem a fészekben várja a szüleit.
Legnagyobb veszély most a kiszáradás, és a macskák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!