Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogy menthetném meg a kismadarat?

Hogy menthetném meg a kismadarat?

Figyelt kérdés

Az udvarunkban egy kis feketerigó fióka kiesett a fészekből. Már második napja lófrál a kertben. Nagyon pici még, egyéltalán nem tud repülni.

Látom rajta hogy tiszta rosszúl van már a melegtől, nem fogja sokáig bírni.

Hogy segíthetnék? Milyen téplálékot szabad neki adni? Itatni hogy itassam?

Egy kupakba elétettem tiszta vizet, de rá se hederített.

júl. 9. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

Menj ezen végig:

[link]

júl. 9. 16:39
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

A feketerigó fiókák kirepüléskor tulajdonképpen kiugrálnak a fészekből, nem tudnak repülni még, napokig a bokrok alatt bujkálnak, a szülők etetik őket. Ha egy kis vizet odateszel, nem csinálsz bajt, de ne nagyon zaklasd, hogy a szülőket ne ijeszd el.

Még tini koromban én is meg akartam menteni őket, mikor azt hittem kiestek a fenyőfán levő fészekből. Fiókák összeszed, létra a fához, összeszurkáltak a tűlevelek, fészekbe visszapakol. Mondanom se kell, előbb leértek, mint én a létráról, egyből ugrottak is ki újból.

júl. 9. 16:39
 3/6 anonim ***** válasza:
92%

A szüleit látod, hogy odajárnak hozzá etetni?

Vizet inkább egy laposabb edénybe tegyél, keveset. Hátha.

júl. 9. 16:40
 4/6 anonim ***** válasza:
93%

Ne kupakban, inkább valami nagyobb tálban tegyél ki vizet árnyékban (mély ne legyen), annak más madarak is örülni fognak ebben a melegben.

Mást nem kell tenni. A rigó fészakhagyó, már azelőtt kiugrik a fészekből, hogy repülni tudna. A szülők etetik.

júl. 9. 16:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagyon meleg van, segíthetsz a madaraknak, ha csinász madárizatót, de ahogy már írták, a feketerigó fészekhagyó madár, semmi rendkívüli nincs abban, hogy nem a fészekben várja a szüleit.

Legnagyobb veszély most a kiszáradás, és a macskák.

júl. 9. 19:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Esetleg tedd át árnyékba, ha nagyon nem találja magától, illetve ha van kutyád-macskád, tartsd őket távol. Egyébként nincs mit tenned, a szülei etetik, majd megtanul repülni. Minden madár érdekében tegyél ki itatót, egy nagyobb virágcserép-alátét megteszi, legalább 20 cm átmérőjűt javaslok. Fürdeni is fognak benne :D minimum naponta cseréld a vizet, hogy friss legyen.
júl. 9. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!