még régebben született pár kisguppi, de csak 4-en maradtak életben, és most az egyik elég rosszul van,elvesztette az egyensúlyát és összehúzta az uszonyait... néha ha megpiszkálom akkor még úszik egy kicsit majd leáll és elsüllyed... tudom h "csak egy hal" meg minden de akkor is egy él, és joga is van élni és nem szeretném ha meghalna, van esetleg valami gyógyszer szerűség v akármi ilyenre? és légyszíves ne kezdjen el senki sem arról beszélni h ezt a halat mennyire le kéne sz@rni, mert nem fogom! a válaszokat előre is köszönöm
2015. nov. 29. 17:49
1/8 anonim válasza:
Izéé.Én segíteni nem tudok,csak azt akarom mondani,hogy tetszik a gondolkozásod,mert ő is egy élőlény,és joga van élni!
2015. nov. 29. 18:02
2/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszi :) reméltem h vannak még ilyen emberek akik emiatt nem csak lehurrogni tudnak, tényleg köszi :)
2015. nov. 29. 18:05
3/8 anonim válasza:
Szia! Én szívesen segítek, ha leírsz pár részletet a tartási körülményekről: mekkora akvárium, mennyi és milyen halak vannak benne, pontosan milyen a szűrőd. Kezdetnek ennyi
2015. nov. 29. 18:09
4/8 A kérdező kommentje:
hát ugye mint írtam 4 guppi an egy kb 8 l-es akváriumban és azt sajnos nem tudom milyen a szűrő :/
2015. nov. 29. 18:47
5/8 anonim válasza:
8 literes akvárium alkalmatlan haltartásra.
Gyógyszer: Szükséges életfeltételek megteremtése.
2015. nov. 29. 20:29
6/8 A kérdező kommentje:
már ne is haragudj de 4 kis guppiról van szó!!! 4 KIS guppiról... még csak el sem érték a max méretüket.. am sem mondtam h felnőtt korukban is ebben hagynám őket... de még kicsik
2015. nov. 29. 20:46
7/8 anonim válasza:
Szűrő legalább van? Mert ha az sincs akkor tényleg felesleges bajlódni velük, folyamatosan betegek lesznek a rossz tartási körülmények, vízminőség miatt.
2015. nov. 29. 20:49
8/8 anonim válasza:
Szép gondolat ez az élőlény és ne hagyjuk meghalni... de ha alkalmatlan az életre: beteg, sérült, torz akkor szerintem nem kéne erőltetni. Ok, kishalak, de mennyire? Ha már látod rajta a bajt kb. megvan 1 cm-es, akkor viszont már mehet a nagyok közé ha vannak, ha nincsenek akkor pedig mész és veszel egy minimum 30 literes akváriumot, megfelelő méretű szűrővel és fűtővel, berendezed és abba mennek a halak. Amíg nincsenek meg a megfelelő körülmények addig hiába is próbálsz bármit tenni.
Nekem is volt egyszer egy beteg guppim. Lány volt, szép kék színű uszonyokkal. Szegény miután 6 éves lett nagyon leépült, nem olyan soká meg is halt... valami az úszóhólyagjával történhetett, de nem adagoltam neki mindenféle izét. Inkább hagytam, hogy elússzon az égi vizekre.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!