Baglyok miért szeretnek egyes helyekre költözni?
Családi házas övezetben lakom közvetlen a Duna partján, kb 100 méterre a vízparttól. A köves partoldalban nőttek az évtizedek alatt fák, tavaly nyárra baglyok költöztek rá, hangjuk alapján fülesbaglyok. Az egész környéket belármázzák, sokan panaszkodtak hogy nem tudnak aludni.
Vajon miért költözhettek ide a baglyok? Mi az ami vonzza őket, ahol szeretnek fészket rakni stb?
Máshol pocok és egér invázió van, ott örülnének ha odaköltözne néhány bagoly.
Valószínűleg a környéketeken találnak elég eleséget, a bagoly jobb szomszéd mint az egér szerintem.
Lakótelepen lakom, van egy kis park a házak között, azon egy hatalmas fenyőfa.
Pár hete vettem észre, hogy egy erdei fülesbagoly azt választotta pihenőhelyül, én ennek nagyon örültem, remélem marad tavaszig legalább.
Nyáron esténként pedig macskabaglyok szoktak megjelenni, valószínűleg a szomszédos iskolában van a törzshelyük, nekik is örül mindenki a környéken, pedig szinte mindenki nyitott ablaknál alszik.
A rigók hangosabbak hajnalban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!