Sokszor urbexelünk párommal, és szeretnénk egy kicsit szebb és komolyabb képeket készíteni a helyekről, milyen fényképezőgépet szoktatok használni hozzá illetve mit ajánlotok ilyesféle fotózáshoz?
Én azzal fényképezek ami a kéznél van. És mivel a nagy gép nincs mindig velem, sokszor csak a telefonnal lövöm a képeket.
Komolyabb gép nem fog feltétlen komolyabb képet csinálni.
3-as válaszára
Igen köszönöm,én is pont ennek céljából szeretnék vásárolni, és külön köszönet az ajánlásért!:)
Bocsi,igazad van utólag rosszul írtam😄
Meg is néztem még utána semmi konkrétat nem láttam amiket írtál csak mindenféle márkákat dobott ki😄😄
Hát igazából használt is tökéletes..
Nekem még ajánlották a Canon eos 2000D-t.
Szerinted erre alkalmas lenne?
Sajnos nem nagyon vagyok ezekkel képbe🤦♀️
Esetleg valamelyik olcsó micro four third gép is jó választás lehet. Pl. Panasonic GX80, GX880, Olympus Pen E-PL8. Vagy belépős Canon MILC-ek valamelyike (M100, M200, M50). Ezek kisebbek, könnyebbek, mint a belépő szintű DSLR-ek (mint a 2000D), de nem rosszabbak, némelyiküknek van a vázban (is) optikai stabilizátoruk (GX80 kitobival dual stabis).
De ezzel nem monsom, hogy a 2000D rossz választás lenne, viszont annál a tanulási folyamat hosszabb, mint a belépő szintű MILC-eknél, emellett nem tudom az optikai keresőt, elektronikus keresőt, vagy magát a kijelzőt preferálod fotózáshoz. Mert ha nem kell az optikai kereső, akkor felesleges a DSLR.
Én őszintén mondom nem tudom mik ezek🤦♀️
Jó lenne megtanulni mindent de majd az is eljön remélem hamarosan.
Szóval röviden ezek mit jelentenek hogy egyszerűbben tudják választ adni?
Őszintén mondom, hogy amíg ezeket az alapvető dolgokat nem tudod, addig nem érdemes MÉG gépet venned.
Szerintem ha egy ovodás kezébe adnék egy fényképezőgépet megtudná mutatni, hogy mi az a kereső és elmondaná, hogy mi az optikai és elektronikus kereső közt a különbség.
A mobillal fotózók is tudják, hogy mi az az optikai stabilizátor.
Igen jó lenne mindent megtanulni, de nem mindent egyszerre. :)
Kezdésnek elég az alapokat. A neten megannyi cikk és videó elérhető. Én pl videó sorozatokat néztem végig mielőtt elmentem gépet venni. A boltban már volt egy elképzelésem, hogy mi kell nekem. Az eladó is úgy állt hozzám.
Ha mégis most rögtön gépet akarsz venni, akkor a 7-es válaszoló által javasolt mikro 4/3-os gépek is tökéletesek lesznek.(Meglepően sokan használják munkára is az ekkora szenzorral ellátott gépeket.)
Ha választanom kellene akkor inkább egy belépő Olympus gépet vennék pro objektívvel, mint egy Sony A7 m3-at 28-70/3,5-5,6 kit obival.
Nem csak olcsóbban jönnék ki, de méretben és súlyban is nagy különbség lenne.
Tudom a Sonyhoz is vannak pro objektívek, de jóval drágábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!