Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Fényképezőgépek, kamerák » Sokszor urbexelünk párommal,...

Sokszor urbexelünk párommal, és szeretnénk egy kicsit szebb és komolyabb képeket készíteni a helyekről, milyen fényképezőgépet szoktatok használni hozzá illetve mit ajánlotok ilyesféle fotózáshoz?

Figyelt kérdés

2020. nov. 23. 22:45
 1/10 anonim ***** válasza:
91%

Én azzal fényképezek ami a kéznél van. És mivel a nagy gép nincs mindig velem, sokszor csak a telefonnal lövöm a képeket.

Komolyabb gép nem fog feltétlen komolyabb képet csinálni.

2020. nov. 23. 22:53
 2/10 anonim ***** válasza:
35%
Felesleges ezért fémyképrzőgépet venni. Inkább olysn telót vegyél amin vam széleslátószögű kamera. Akkor soklal többet tudszutatni a helyszínből.
2020. nov. 23. 23:03
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Hát őőő. Én vitatkoznék. Elhagyatott helyeken gyönyörű, érdekes fotókat lehet csinálni, ráadásul lehet, hogy egyszeri lehetőség, mert elbontják vagy megváltoztatják a helyszínt időközben. Akkor már örökítsük meg jó minőségben. Én mindenképpen ASP-C vázat ajánlanék, esetleg MILC FF-et, ha van rá keret. Hordozhatóság miatt mondom.
2020. nov. 24. 19:24
 4/10 A kérdező kommentje:

3-as válaszára

Igen köszönöm,én is pont ennek céljából szeretnék vásárolni, és külön köszönet az ajánlásért!:)

2020. nov. 25. 12:41
 5/10 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy tetszett az ajánlásom, mert igazából nem ajánlottam semmi konkrétat. :) Egy pénzkeretet jó lenne írni és hogy használt szóba jöhet-e.
2020. nov. 25. 15:08
 6/10 A kérdező kommentje:

Bocsi,igazad van utólag rosszul írtam😄

Meg is néztem még utána semmi konkrétat nem láttam amiket írtál csak mindenféle márkákat dobott ki😄😄

Hát igazából használt is tökéletes..

Nekem még ajánlották a Canon eos 2000D-t.

Szerinted erre alkalmas lenne?

Sajnos nem nagyon vagyok ezekkel képbe🤦‍♀️

2020. nov. 25. 17:14
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

Esetleg valamelyik olcsó micro four third gép is jó választás lehet. Pl. Panasonic GX80, GX880, Olympus Pen E-PL8. Vagy belépős Canon MILC-ek valamelyike (M100, M200, M50). Ezek kisebbek, könnyebbek, mint a belépő szintű DSLR-ek (mint a 2000D), de nem rosszabbak, némelyiküknek van a vázban (is) optikai stabilizátoruk (GX80 kitobival dual stabis).

De ezzel nem monsom, hogy a 2000D rossz választás lenne, viszont annál a tanulási folyamat hosszabb, mint a belépő szintű MILC-eknél, emellett nem tudom az optikai keresőt, elektronikus keresőt, vagy magát a kijelzőt preferálod fotózáshoz. Mert ha nem kell az optikai kereső, akkor felesleges a DSLR.

2020. nov. 25. 17:36
 8/10 A kérdező kommentje:

Én őszintén mondom nem tudom mik ezek🤦‍♀️

Jó lenne megtanulni mindent de majd az is eljön remélem hamarosan.

Szóval röviden ezek mit jelentenek hogy egyszerűbben tudják választ adni?

2020. nov. 25. 17:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén mondom, hogy amíg ezeket az alapvető dolgokat nem tudod, addig nem érdemes MÉG gépet venned.

Szerintem ha egy ovodás kezébe adnék egy fényképezőgépet megtudná mutatni, hogy mi az a kereső és elmondaná, hogy mi az optikai és elektronikus kereső közt a különbség.

A mobillal fotózók is tudják, hogy mi az az optikai stabilizátor.

Igen jó lenne mindent megtanulni, de nem mindent egyszerre. :)

Kezdésnek elég az alapokat. A neten megannyi cikk és videó elérhető. Én pl videó sorozatokat néztem végig mielőtt elmentem gépet venni. A boltban már volt egy elképzelésem, hogy mi kell nekem. Az eladó is úgy állt hozzám.

Ha mégis most rögtön gépet akarsz venni, akkor a 7-es válaszoló által javasolt mikro 4/3-os gépek is tökéletesek lesznek.(Meglepően sokan használják munkára is az ekkora szenzorral ellátott gépeket.)

Ha választanom kellene akkor inkább egy belépő Olympus gépet vennék pro objektívvel, mint egy Sony A7 m3-at 28-70/3,5-5,6 kit obival.

Nem csak olcsóbban jönnék ki, de méretben és súlyban is nagy különbség lenne.

Tudom a Sonyhoz is vannak pro objektívek, de jóval drágábban.

2020. nov. 25. 21:01
 10/10 A kérdező kommentje:
Rendben.
2020. nov. 25. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!