Madarakba is belecsaphat a villám?
Figyelt kérdés
Nem a tányéron lévő csirkére gondolok itt! :D2023. jún. 23. 20:44
11/24 A kérdező kommentje:
Csak vezetéket földelnek el, madarat nem.
2023. jún. 24. 05:59
12/24 anonim válasza:
Elföldelni pont mást szoktak...
13/24 A kérdező kommentje:
Azt mondom én is pont
2023. jún. 24. 09:14
14/24 anonim válasza:
11. Nem érted. Ha száraz fa rácson állok, vastag bőrtalpú bakancs van a lábomon, akkor ha csak a fázist érintem, nem ér áramütés. Ha a madár egy fán, kerítésen stb. csücsül, megsülhet, mert a feszkó levezetődik. Röptében nem.
15/24 anonim válasza:
A feszültség mindig a könnyebb utat választja. Ha a madár nincs leföldelve, nem halad át a testén az áram. Fizikát már nem tanítanak?
16/24 A kérdező kommentje:
hogy érted, hogy áthalad a madáron? Átüti a villám?
2023. jún. 24. 13:33
17/24 anonim válasza:
Nem érti - de hozzászólt - mint abban a bizonyos Hofi viccben a "bal F"!
:o)
18/24 anonim válasza:
A pirosat tudja nyomkodni. Ahhoz nem kell ész.
19/24 anonim válasza:
Azt nem értem, minek kellett behozni a hálózat okozta áramütést a villámosdiba, ez alighanem valami értelmezési probléma lehet.
20/24 anonim válasza:
Azért, mert azt reméltem, hogy értelmezni tudjátok. De ezek szerint nem. A villám az PONTOSAN UGYANAZ, mint ami a madzagon is halad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!