Szerintetek túléli a galamb fióka?
17es én a 15ös vagyok, igazad van, ide írni tényleg feleselges, nem először jöttem rá én is. Csak, hogy képbe tegyem aki nem hisz, postagalambokat tartok olyan 20 éve. Évi 150 fiatalt neveltetek az kb olyan 3000 amit eddig neveltem sikeresen olyan állapotra, hogy versenyeken vehetnek részt. Erre jösz és elmondod, hogy nem kell a víz a kis gerlének meg főzni kell a magokat. Mindkettő butaság, csak szólok. De persze lehet főzött maggal és víz nélkül is nevelni mert hát Afrikában is étel meg víz nélkül nőnek fel emberi generációk, vagyis működik csak nem biztos, hogy ez az ideális.
A kirepülési korban lévő galamb, gerle amilyen ez is a kérdésben napokat képes éhezni, szomjazni úgy, hogy semmi baja nem lesz, persze az sem ideális. Amit te írsz, hogy halálos a 12 órás éhezés az csak a kelés utáni első héten -kéthétben igaz amikor tényleg rettenetes nagy az energia igényük, hisz napról napra megduplázzák a testtömegüket. De később ez már nem igaz. És az is biztos, hogy most ebben a korban többet bír ki evés mint ivás nélkül. Általában a magevőknek nagy a víz igényük hisz a magok szárazak és az emésztéshez és feldolgozásához vízre van szüksége a szervezetnek. Ezért is áztatják a magokat pár órára de nem főzik mivel veszik a vitamin tartalma.
De mindenki úgy csinálja ahogy akarja.
Oké, gratulálok a postagalambászatodhoz. Élvezd ki hogy ilyen fantasztikusan nagyszerű ember vagy.
2006-tól madarakat mentek, köztük galambokat, akiket eveken keresztül megfigyeltem felnevelésük után, sőt, egyeseknek a fiókáival is találkoztam.
Az itatást azért nem javasoltam, mert én még nem láttam olyan fészket, ami annyira komfortos lenne hogy van mellette vizes tálikó is. Ellenben boldog-boldogtalan talál egy madarat, jajj gyorsan itassuk meg ès már nyomja is befele fecskendővel neki a vizet mert azt meg valahonnan hallotta. És csodálkozik hogy jajj elpusztult a kismadár pedig milyen jól volt..igen jól volt, amíg víz nem került a tüdejére. Nagyon sok vizestüdejű van sajnos akiken már nem lehet segíteni antibiotikummal sem.
Nagyon sokat írtam mar ide és az az igazság hogy belefáradtam, főleg a színvonal és a mindenki jobban tudja miatt.
Ja 23 as, látni a hozzáértést. Ha fecskendővel vizet nyomnak a tüdejében akkor azt antibiotikummal kell gyógyítani. Te egy abszolút amatőr vagy a legrosszabb fajtából. Tudod mire van az antibiotikum? Bakteriális fertőzésre. A víz erőszakos tüdőbe juttatása ugye nem baktériumos fertőzés? Így aztán csodálkozzunk, hogy nem lehet antibiotikummal gyógyítani. De mindegy. Én is gratulálok neked. Különben szöveg értelmezés? Én azt írtam, hogy tegye a csőrét a vízbe, annyit iszik vagy épp nem iszik amennyit akar. Semmit nem írtam fecskendőről. Ellenben te írtál itt magvak főzésérõl mert ugye az, hogy vizet adnak a szülők a kicsiknek ahhoz nem kell a fészekben vizes tálikónak lennie de, hogy melyik madár ad főtt magot a kicsiknek az aztán logikus.
Mivel ez a gerle kiesett a fészekből így már a szülei nem tudtak neki sem enni sem inni adni, nem tudni mióta. És mivel az ő fejlettségi szintjén a kiszáradás nagyobb veszély mint az éhezés ezért igenis vizet kell neki betenni és megpróbálni megitatni, nem erőszakkal fecskendővel, ezt te írtad. Aztán ha nem iszik akkor nem, ennyi.
Szerintem te vagy egy fantasztikus ember csak az a baj, hogy csupa jószándékból egy rakás marhaságot osztasz itt olyanoknak akik esetleg nem értenek hozzá így azt hiszik te igen. Sajnos. Így nem is kell csodálkozni, hogy mint írod sajnos sok kismadár elpusztult amit mentettél. Lejjebb kell venni az arcból és maghallgatni azokat akik valamelyik dologban tényleg otthon vannak. Tanulni sosem késő.
Mostmár elég legyen!
Nálam nem pusztultak el madarak! Te nem tudsz szöveget értelmezni. Aspiraciós tüdőgyulladásról hallottál? Arról hallottál, hogy a tüdőgyulladást pl.antibiotikummal kezelik?
Más hobbiból madarakat tartani és más élesben menteni!
Velem együtt minden madármentő állomás azt javasolja, hogy ne itassuk azonnal a madarat, főleg fiókát ne! Szakértővel történt egyeztetés után más a helyzet. Fióka mellé hiába teszel be vizet, max beleesik vergődés közben.
Azért nem írtam mindent le részletesen, mert a kérdezőt továbbirányítottam egy csoporthoz ahol par percen belül válaszolnak általában és át is veszik. Jó lenne az ilyen öntelt fotelhuszárokkal élőben is szembenézni, mint te. Itt azt írsz, amit akarsz. De a következő pofázásod nem fogom már megnézni, csak krvára felháborított a nagykèpű önlegyezgetésed. Fingod nincs rólam.
Kèrdező, írj a csoportba, ha valami nem stimmel. Sós dolgokat, kenyeret ne kapjon. Lehet kapni a verselenél kimondottan gerléknek való magkeveréket. A kanári eleségből is szoktak csipegetni. Ami meg nagyon fontos, a grit az emésztéshez, galambász boltokban lehet kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!