Az utcán lévő galambokat be lehet fogni és hazavinni, ha valakinek úgy tartja kedve?
Befogni csabdával, különösen nagyobb városokban nem ajánlott, bárki kisállata belemehet
Igen, van az az állatkategória Magyarországon, amit dúvadnak neveznek. Ilyenek a túlszaporodott és erősen kártékony állatok, a galamb is. Tehát hazaviheted, ha nagyon akarod.
Nálunk anno a világítóudvarban (a társasházhoz tartozott, de csak a mi lakásunkból van oda kijárás) volt, hogy fészkeltek. Elbontották a mellettünk lévő házat, ezért csak egy védett félfal, féltető maradt az egyik oldalon, nekik ideális volt.
Egyszer egy fióka kiborult a fészekből, mikor még csak tanultak repülni. Koszos galamb ide, fertőzések oda, halál cuki volt, és baromi kíváncsi, majdnem bejött a lakásba. :) Visszapakoltuk a fészekbe, utána többször is, mire megtanult repülni, ő pedig addigra nem félt tőlem.
Utána évekig visszajárt, és emlékezett ránk. Volt olyan, hogy szellőztetésnél csak azt vettük észre, hogy ott áll az ajtóban és bámul be. :D
Itt jöttem rá, hogy sokkal okosabb annál még a parlagi galamb is, mint amit az emberek (én is) gondolnak róla.
De azért a lakásba nem engedtük be soha, meg a lepotyogásait számítva nemigen fogdostam össze, azért na, tényleg sok betegséget, élősködőt terjeszthetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!