Van itt olyan, aki nem kedveli a galambokat, utálja esetleg irtózik tőlük? Ha igen, mi az oka az ellenszenvnek?
Én alapvetően nagyon szeretem a madarakat (legalább úgy ahogy a többi állatot) de én pl. a galambokkal soha nem voltam megbékülve, egyébként a parlagi galambról beszélek: [link]
Nekem mindössze az vele a bajom, hogy mivel hajlamos túlszaporodni, ezért kiszoríthat az élőhelyéről más galambfajokat, DE A FŐ PROBLÉMA a mindent elborító galambsz@r.
Ráadásul valamiért ezek a jószágok ösztönösen megérzik, mikor mosatta le az ember frissen a kocsiját. (Pl. volt hogy hónapokig nem mostam le a kocsit, mert arra vártam hátha lesz egy jókis eső, aztán végül lemosattam mert már alig láttam ki, másnap meg NEM ott virított a galambsz@r a szélvédőn? És ez majdnem mindig így szokott lenni.)
Találtam is egy témába vágó videót: https://www.youtube.com/watch?v=lGcfGUyx5sM
Viszont érdekelne mások szubjektív véleménye is.
Mert koszos, gusztustalan és k.urva pofátlan állatok. Összeszarja az ablakpárkányt, beköltözik az erkélyre, elzavarhatatlan.
Plusz kiszámíthatatlanul röpköd, undi a szránya meg a csőre.
Ja és rengeteg betegséget terjeszt.
A galamb nemigen szorít ki semmit, a gerlék, örvös galamb nem bírja úgy a belváros körülményeit mint a parlagi galamb, inkább a zöldebb területeken maradnak, ahol jól megvannak.
Igazi gondot csak az ürülékükkel okoznak. Én személy szerint szimpátiával állok hozzájuk.
"A galamb nemigen szorít ki semmit, a gerlék, örvös galamb nem bírja úgy a belváros körülményeit mint a parlagi galamb, inkább a zöldebb területeken maradnak, ahol jól megvannak."
Ezzel én nem értek egyet. Apukám pl. kedveli a balkáni gerlét. Ugyan nem él vidéken de a lakóhelyén viszonylag sok gerle megfordul, gyakran szokott nekik kitenni tálkában madáreleséget, amire a gerlék mindig jönnek.
Azonban mivel a parlagi galambok is el vannak szaporodva a környéken, ezért gyakran szemtelenkednek oda, fölzabálják az eleséget és elkergetik a gerléket. (Egyszer szemtanúja is voltam ennek.) Így érthető módon apukám sem szívleli a parlagi galambokat.
(Csak szólok hogy én nem pontozok le senkit, valaki trollkodik megint.)
Nem szeretem őket mert össze-vissza repkednek és mindent összepiszkítanak.
Szàmos betegséget is terjesztenek.Nàlunk hàlisten nem annyira jellemző a jelenlétük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!