Van itt olyan, aki nem kedveli a galambokat, utálja esetleg irtózik tőlük? Ha igen, mi az oka az ellenszenvnek?
Én alapvetően nagyon szeretem a madarakat (legalább úgy ahogy a többi állatot) de én pl. a galambokkal soha nem voltam megbékülve, egyébként a parlagi galambról beszélek: [link]
Nekem mindössze az vele a bajom, hogy mivel hajlamos túlszaporodni, ezért kiszoríthat az élőhelyéről más galambfajokat, DE A FŐ PROBLÉMA a mindent elborító galambsz@r.
Ráadásul valamiért ezek a jószágok ösztönösen megérzik, mikor mosatta le az ember frissen a kocsiját. (Pl. volt hogy hónapokig nem mostam le a kocsit, mert arra vártam hátha lesz egy jókis eső, aztán végül lemosattam mert már alig láttam ki, másnap meg NEM ott virított a galambsz@r a szélvédőn? És ez majdnem mindig így szokott lenni.)
Találtam is egy témába vágó videót: https://www.youtube.com/watch?v=lGcfGUyx5sM
Viszont érdekelne mások szubjektív véleménye is.
Nem 11 vagyok.Van különbség azért a kutyaszar és a madàrszar között:D
Àllagàban és takaríthatósàgàban főleg.
A kutyaszar nem tudja szétmarni az autó fényezését mivel a kutya nem megy fel oda hogy lefossa:D
A madàrszar pedig ilyen hatàsú is lehet csak szólok.Festéket is feltudja marni ami azért nem olyan kis kàr.
Nem mintha magyarázkodnom kéne miért szeretem őket, de igen, saját területemen szoktam utánuk takarítani és még élek ;) szerintem legalább van egy kis élet, természet a beton rengetegben
Egyébként az embernél károsabb faj nem létezik :D
Nincs azzal baj, ha valaki szereti az állatokat. 🙂 (Azért nem kell itten hajbakapni meg dislike háborút folytatni.)
Én sem gyűlölöm szívből a galambokat, soha nem jutna eszembe vadászni rájuk puskával vagy bántani őket, és az se fordult meg a fejemben hogy mérgezett eleséget hagyjak kint nekik.
(Ha viszont esetleg volna olyan program, hogy a túlszaporodott galambokat egy szervezet vagy csoport megpróbálná összegyűjteni, hogy valamilyen módon hasznosítsa őket - természetesen profit alapon - és pl. ebből a célból több helyen galambcsapdákat helyeznének el, akkor én nem igazán ágálnék ellene.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!