Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ha a hullámos papagájom...

Ha a hullámos papagájom játszik a kalitkájában, akkor ugye ezek szerint jól érzi magát?

Figyelt kérdés

Nem szoktam őt kivenni, csak néha szoktam beszélni hozzá.

Sokat van egyedül, mert én is és a párom is dolgozunk estig. Hétvégén se mindig vagyunk otthon. Remélem, nem unatkozik. Párt nem akarok mellé! Van sok játéka, és szokott játszani mindig velük, akkor ugye ő jól elvan?

2010. okt. 6. 14:13
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ok, akkor próbálkozom ezekkel a gyümölcsökkel is, meg olvastam zöldségek közül még az uborkát is.

Igazából féltem, azért nem merem őt kivenni. Félek, hogy valaminek nekimegy, vagy a szekrény mögé esik...stb. :(

2010. okt. 6. 15:29
 12/15 anonim ***** válasza:
Eleinte csak akkor engedd ki, amikor tudjátok figyelni, és fokozatosan megismeri a környezetét, megtanulja, mi hol van, esetleg még törzshelye is lesz, és akkor már nem kell félteni, de csak bezárva nem jó neki hosszú távon. A kalitkája olyankor legyen számára könnyen megközelíthető helyen. Az én mindig szabad nimfám időnként még azt is megteszi, hogy reggelente ébreszt úgy, hogy odajön, és megvakarja az orromat.
2010. okt. 6. 18:16
 13/15 anonim ***** válasza:
72%
Az, ha a hal ficánkol a forrózsírban, nem azt jelenti, hogy életvidám optimista!
2010. okt. 10. 10:59
 14/15 nagyviri ***** válasza:
Nekem nimfám van, párban. Én is egy madárral kezdtem, és eleinte nagyon jól elvolt, regeteget foglalkoztunk vele, nagyon szelíd lett. Imádott tv-t nézni, megtanulta a chio reklám szlogenjét és egész nap ezt fütyülte. Rengeteg játéka volt, sokat volt kinnt, órákat aludt a vállunkon. Aztán másfél év után, egyik napról a másikra, a kismadarunkból dühöngő őrűlt lett, folyamatosan támadott ha kiengedtük, a kalitkában meg fel alá rohangált órákat, rossz volt nézni. Tenyésztőhöz fordultunk, aki egy párt javasolt neki. Amikor meghoztuk neki a tojót, abban a pillanatban megnyugodott. pár hétig ki se kéredzkedett a kalitkából. Miután újra jelenkezett repülésre, még kicsit támadóbb volt, de pár nap alatt megnyugodott, amikor látta, hogy nem bántjuk a párját. Azóta mindenre megtanította, amit Ő már velünk megtanult, és a leányzó is olyan szelíd lett, mint a mi kiskakasunk. Most már két madár horpaszt esténként a férjem vállán, onnan rakom őket a kalitkába aludni. Tehát én csak javasolni tudom a párt a kismadaradnak, egy madár öröm, kettő dupla élvezet. :)
2010. okt. 10. 21:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Attól hogy még játszik az 1 db papagájod a kalitkában, az nem azt jelenti hogy jól érzi magát.Lehet hogy azért játszik mert unatkozik és unalmába nem tudja hogy mit csináljon.Szerintem mindenféleképpen vegyél hozzá egy párt . mert előbb utóbb megfog bolondulni.(Az én papagájom is járt igy régebben)...Azóta már 16-an vannak :)
2010. nov. 22. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!