Ha a hullámos papagájom játszik a kalitkájában, akkor ugye ezek szerint jól érzi magát?
Figyelt kérdés
Nem szoktam őt kivenni, csak néha szoktam beszélni hozzá.
Sokat van egyedül, mert én is és a párom is dolgozunk estig. Hétvégén se mindig vagyunk otthon. Remélem, nem unatkozik. Párt nem akarok mellé! Van sok játéka, és szokott játszani mindig velük, akkor ugye ő jól elvan?
2010. okt. 6. 14:13
11/15 A kérdező kommentje:
Köszi!
Ok, akkor próbálkozom ezekkel a gyümölcsökkel is, meg olvastam zöldségek közül még az uborkát is.
Igazából féltem, azért nem merem őt kivenni. Félek, hogy valaminek nekimegy, vagy a szekrény mögé esik...stb. :(
2010. okt. 6. 15:29
12/15 anonim válasza:
Eleinte csak akkor engedd ki, amikor tudjátok figyelni, és fokozatosan megismeri a környezetét, megtanulja, mi hol van, esetleg még törzshelye is lesz, és akkor már nem kell félteni, de csak bezárva nem jó neki hosszú távon. A kalitkája olyankor legyen számára könnyen megközelíthető helyen. Az én mindig szabad nimfám időnként még azt is megteszi, hogy reggelente ébreszt úgy, hogy odajön, és megvakarja az orromat.
13/15 anonim válasza:
Az, ha a hal ficánkol a forrózsírban, nem azt jelenti, hogy életvidám optimista!
14/15 nagyviri válasza:
Nekem nimfám van, párban. Én is egy madárral kezdtem, és eleinte nagyon jól elvolt, regeteget foglalkoztunk vele, nagyon szelíd lett. Imádott tv-t nézni, megtanulta a chio reklám szlogenjét és egész nap ezt fütyülte. Rengeteg játéka volt, sokat volt kinnt, órákat aludt a vállunkon. Aztán másfél év után, egyik napról a másikra, a kismadarunkból dühöngő őrűlt lett, folyamatosan támadott ha kiengedtük, a kalitkában meg fel alá rohangált órákat, rossz volt nézni. Tenyésztőhöz fordultunk, aki egy párt javasolt neki. Amikor meghoztuk neki a tojót, abban a pillanatban megnyugodott. pár hétig ki se kéredzkedett a kalitkából. Miután újra jelenkezett repülésre, még kicsit támadóbb volt, de pár nap alatt megnyugodott, amikor látta, hogy nem bántjuk a párját. Azóta mindenre megtanította, amit Ő már velünk megtanult, és a leányzó is olyan szelíd lett, mint a mi kiskakasunk. Most már két madár horpaszt esténként a férjem vállán, onnan rakom őket a kalitkába aludni. Tehát én csak javasolni tudom a párt a kismadaradnak, egy madár öröm, kettő dupla élvezet. :)
15/15 anonim válasza:
Attól hogy még játszik az 1 db papagájod a kalitkában, az nem azt jelenti hogy jól érzi magát.Lehet hogy azért játszik mert unatkozik és unalmába nem tudja hogy mit csináljon.Szerintem mindenféleképpen vegyél hozzá egy párt . mert előbb utóbb megfog bolondulni.(Az én papagájom is járt igy régebben)...Azóta már 16-an vannak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!