Miért tojik a zebrapintyem?
Sziasztok! Nemrég kaptam egy zebrapintyet már volt előtte egy ilyen kismadaram de ilyen még nem fordult elő. Jelenlegi kismadaram egyedül van, nincs hím mellette és, nem értem miért tojik mostanában kb három naponta. Tudnátok kérlek erre választ adni? Mi a teendő? Árt ez a kismadárnak? Vagy mennyi időközönként egészséges hogy néha pottyantanak
egy-egy tojást? Köszi a válaszokat előre is!
Kalcium-foszfor-D vitamin utánpótlásról gondoskodj, másképp még pár tojás és kiürül a szervezete, nem tud tojáshéj képződni és meghal a tojással magában.
A köles magában nagyon szar koszt. Pintyeleséget vegyél, magkeveréket és amellé gyümölcsöt zöldséget minden nap+Ca,foszf,D vit.
Lesznek ilyen periódusok. Ne vedd ki a tojasokat, mert mindig újat fog tojni helyette amíg belehal. Inkabb kezdjen el kotlani, amit majd remelhetőleg abbahagy vqgy kiveszed a tojást. Ha nem eszik/iszik közben, akkor azonnal vedd ki.
20-22 foknal ne csinalj melegebbet,melegben jobban tojnak. Most hagyjál neki meleget mert szüksége van rá de ha lejár most ez az egeszköltőidőszak utána szabalyozd a hőmérsékletet.
6, lehet h igazad van de miért kell így beszélni? Te is csak egy kis szaros ember vagy, ha a szemedbe néznének füled farkad behúznád.
Adj konkrét tanácsot, ne csak a pofad jarjon fölöslegesen. A hozzád hasonló emberek miatt élhetetlen az ország. Írj erdemlegeset, ne csak köpködd az utálatod!
Igen kérdező, igaza van. A zebrapinty nem papagáj, neki tényleg szüksége van fajtársakra. Nekem is volt, több. Azért mert neked kényelmesebb, h egyedül van, ezzel együtt maganyossá, nyomorúságossá teszed az életét. Önző, kegyetlen dolog madarat tartani egyedül.
Na ide figyeljetek. Nem egy ember tanácsolta hogy egyedül jobban az emberhez van szokva. Madár tenyésztő is mondta hogy ha párt rakunk mellé akkor vele lesz elfoglalva, plusz a saját szememmel láttam ahogy a hím kinyírta a tojót mert kitépkedte a tollait. Nekem már 3 zebrapintyem volt és mind a három jól érezte magát ahogy a mostani is. Alapjáraton nem ez volt a kérdés és nem vagyok önző. Érdekes szeret minket és vígan éli az életét, szóval nem kéne a történeteket alkotni úgy hogy azt se tudjátok hogy hogyan érzi magát a madarunk. Én csak szimplán aggódtam a tojás rakás miatt és kurvára nem kérdeztem ki a véleményeteket arról hogy egyedül él az jó-e mert én tudom hogy igen főleg ha gondozva és normálisan foglalkozva van egy kismadárral. Alapjáraton nem csak azért tartjuk mi a madarakat hogy díszítsék a szobát...
+
Köszönöm aki értelmesen kulturáltan mondta el a véleményét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!