Hogyan lehet megkülönböztetni a megtermékenyített és a terméketlen zebrapinty tojást? (Feltörés nélkül!)
Nem lehet.
(Lámpázással csak több napos embrió látható, vagyis inkább még csak az őt körbefutó erek.)
A megtermékenyített és meg nem termékenyített tojás egyébként feltörve sem különböztethető meg.
1. Feltöréssel látható, hogy termékenyítve van-e a tojás, igen egyértelműen látszik a spermium farka. Legalább tyúktojásnál biztosan láttad már, max. nem tudtad, hogy ez az.
2. A kérdésben nem szerepel, hogy kotlás megkezdése előtt akarja megtudni, melyik tojás terméketlen.
Köszi a képet! Bár a stílust nem érzem úgy, hogy kiérdemeltem volna.
Én itt akkor sem látok farkat (felteszem lehet az én szemem/készülékem a rossz...)
És itt is a csírakorong (igazából meglétéből vagy meg nem létéből) állapították meg - azonban én már jártam így is pórul tyúktojással. Gyűrű megvolt, termékenység meg 0.
Spermiumot akkor sem látsz szabad szemmel, ez a csírakorong is már egy több sejtből álló képződmény - aminek egyetlen sejtjéhez képest is apró egy spermium.
Lámpázással, ha elült rajta a tojó, pár nap után látszik az eresedés és a szívdobogás. Amíg nem ül el rajt, nem indul meg a fejlődés.
Viszont ne szaporíts! Törvény kötelez rá, hogy a kedvtelésből tartott állatok szaporodását megelőzd.
Köszönöm szépen Mindenkinek!
Néhány hónapja van egy zebrapinty párom. A tojó redszeresen tojik. Ha van fönt fészek, ha nincs. Mikor volt fent, 8 tojás volt benne, de nem ülte egyáltalán. Levettem a fészket, de így is tojik folyamatosan. Nem célom a szaporításuk. Viszont nem szeretném, ha baja lenne a sok tojás miatt a tojónak. Pározni sosem láttam őket. Magokat, fürtöskölest, sárgarépát, és néha vitamint kapnak a vizükbe.Szépia van fönt nekik, szeretik. Lágyeleséget, tojást direkt azért nem adtam még nekik, hogy ne "ösztönözzem" őket a szaporodásra. Mikor feltörtem a tojásokat, mind magtalannak látszott. Mindegyik alján megfigyelhető egy fehér kerek folt. Nem tudom, mit kéne tennem, hogy megóvjam a tojót a kimerüléstől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!