Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Hogyan űzhetem el a harkályt,...

Hogyan űzhetem el a harkályt, aki megtámadta pár hete az egyik fámat?

Figyelt kérdés
Már egy konkrét ág leesett miatta,úgy szétszedte. Számtalanszor elhessegettem, de az édeskevésnek bizonyult.

2022. nov. 8. 09:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
80%
Lehet permetezned kellene, ne legyen benne annyi larva.
2022. nov. 8. 10:14
 12/24 A kérdező kommentje:
Értem. :( köszönöm a válaszokat! A harkály marad...
2022. nov. 8. 10:14
 13/24 anonim ***** válasza:
98%

A harkályt nem szabad bántani

Hasznos

2022. nov. 8. 10:53
 14/24 A kérdező kommentje:
Bántani semmiképp. Elűzésről szólt a kérdésem.
2022. nov. 8. 10:57
 15/24 anonim ***** válasza:
98%

Ha elűzöd a harkályt, már vághatod is ki a fát. A harkály karban tartja a fát, segít a fának megszabadulni a parazitáktól. Lehet emiatt elveszt egy két ágat, de egészségesebb lesz a fa.

Mellesleg a fát te magad is kezelheted, hogy kevesebb legyen a parazita rajta/benne.

2022. nov. 8. 11:10
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

A harkály meg tudja valamennyire hosszabbítani a fa életét. Ami leesik az korhadt/száraz/elhalt. Gondolom nem egy 3x3 méteres turulmadár kopogtatja a fádat csak egy 35cm szárnyfesztávolságú fakopáncs..nem fogja tönkretenni a fát. Nem fogja ledarálni az ágait. Ha jön egy nagyobb szél, az is levitte volna az ágakat. A szél ellen is szeretnél védekezni? Vagy esetleg a gravitáció ellen? Végül is amiatt esnek le az ágak nemde?

Örülnöd kéne h kezelésbe vette a fádat a fakopáncs. Ne haragudj de ekkora marhaságot rég hallottam...

2022. nov. 8. 11:24
 17/24 anonim ***** válasza:
98%
Meg kéne érteni, hogy nem az a csóri harkály az ellenség, hanem amit a fából szed ki kártevők...
2022. nov. 8. 11:27
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk az éghajlatváltozás miatt sorra száradnak ki a fák, meg eszi meg őket belülről a szú. Nem fog megmaradni a fád lombja attól, hogy elűzöd a madarat, mert képtelen vagy felfogni, mit csinál.
2022. nov. 8. 11:52
 19/24 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem neked akkor műfa kell, mert szemmel láthatóan se a fa, se a harkály nem érdekel.
2022. nov. 8. 11:52
 20/24 anonim ***** válasza:
86%
A harkályt nem ok nélkül hívják fasoktornak. Ennyi észt, hogy bántani akarsz egy hasznos madarat, puszta hisztiből..
2022. nov. 8. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!