A medvéket, amikről mostanában halljuk hogy megtámadtak embereket, miért nem lehet egyszerűen lelőni? Többi lent
A medve védett állat.
Sok területen (Kanada, Alaszka) azért engedéllyel, bizonyos időszakokban, kvóta szerűen elejthető (nőstényt, főleg ha bocsos akkor se).
Na de azért lakott területeken nem lövöldözhetünk, erdőben nem mi vagyunk otthon, túrázók medve sprayt visznek, ami nagyon hatásos, vadász max. elijeszheti lövéssel.
Na meg ugye, logikád szerint fentiekkel ellentétben mikor nem lehetne azt mondani, hogy: hát rámtámadt! Bármikor. Már nem volna medve...
Mert azért egy medvebunda 1000 dollárokba kerül.
Ha túlságosan bemerészkedik a lakott környezetbe akkor első körben megpróbálják befogni és átszállítani máshova. A medve viszont nem olyan, hogy kimegy a csapat és magától odamegy - a csapatnak kell becserkésznie.
Ha támadott már meg embert akkor kilövik mint veszélyes állatot (meg fogja tenni legközelebb is mert rájön hogy az ember könnyű préda).
1
Oké, de már ne is haragudj, az ember mégiscsak ember, a medve meg csak egy állat. Oké hogy én megyek az ő területére, de mégiscsak az ember a fontosabb szerintem.
2
Na, ez egy értelmes válasz, köszönöm! Nem tudtam, hogy van már ilyen spray.
3
Igen, és azt a medvét is kilőtték, amelyik majdnem megölt egy nőt a közelmúltban? Vagy mikor tekintik veszélyes vadnak, amikor már megöl legalább két embert, esetleg egy gyereket is?
7
Na, és kilőtték a medvét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!