Mit tegyek a hullámos papagájom ketrecének aljára, mert az újságpapírt megeszi?
Figyelt kérdés
2010. szept. 20. 11:50
1/11 anonim válasza:
Semmit, nem lesz tőle baja :) Annyira figyelj, hogy ne ilyen műanyagozott izé rakj be neki, hanem normál újságpapírt (pl a legutóbbi spar reklám
újság jó volt nekem a legutóbb :) )
esetleg vehetsz a boltba ketrec aljára homokot, van amelyik madár szereti, eljátszanak benne. Amíg az ujságot eszi, addig is lefoglalja magát amúgy :D
2/11 anonim válasza:
Biztos megeszi, nem csak tépi?
Egyébként konyhai papírtörlő (papír ugyan, de már íze van, mint az újságnak :)), homok, forgács? Lököttek ezek a papagájok.:)
3/11 Gerbilgirl válasza:
Homokot! Igaz hamar bekoszolódik, de biztos meghemperegne benne kicsit :) ( ami nem baj )
5/11 anonim válasza:
Állat kereskedésekben kapható ilyen célra használható homok, amely tartalmazhat különbféle vitamínokat, ásványi anyagokat is, mert ezekből előszeretettel fogyasztanak a papagályok,egyébb kalitkában tartott madarak.Jót tesz az emésztésüknek mert a "gyomor"zúzából kipucolja a lerakódást. Ha nem akarod a kalitka aljára szórni tehetsz a magvai közé megszórva mintha sóznál vele.
6/11 anonim válasza:
minden állatkereskedésben (de még tescoban is) lehet venni papagájhomokot
7/11 anonim válasza:
Csakis homokot! Úristen újságpapírt, micsoda ötlet....
8/11 anonim válasza:
Mi a baj az újsággal? Én azt is teszek alá, meg homokot is. Újságot csak azért, hogy mégse a kalitka alját csinálja össze, amit aztán fél órát kéne áztatni. A papírhoz meg nem nyúl, mondjuk a homokból se eszik, pedig azt hallottam, hogy szoktak belőle. Főleg ezt az ánizsos homokot szeretik, kivéve az én madaramat. :)
10/11 anonim válasza:
Aki azt írja, hogy a madár azért hempereg a homokban, mert szeret játszani, meg lökött, az téved. Azért hempereg benne, mivel így tisztálkodik, fürdik. És azért eszi meg, mert az emésztéséhez fontosak az apró kavicsok. Én személy szerint több éve tiszai homokot használok, egy bizonyos ZOOLIT nevű tápanyagkiegészítővel elkeverve (amely ugyancsak homok állagú), és tökéletesen bevált. Igaz, nálunk több száz madár van, itt nem kevés a mennyisége a homoknak :D És ez nagyon fontos, hogy a madár alatt legyen homok!!! Emésztési gondokhoz és akár tollvesztéshez, egyéb problémákhoz vezethet, ha hiányzik előle! A papírt felejsd el, ártani nem nagyon árt, de felesleges, inkább HOMOK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!