Lehet, hogy a madarak a Dínók leszármazottjai?
Ha igen, akkor az lehetséges, hogy az a madárlét a legmagasabb fokozat/szint, ahová egy élőlény ezen a bolygón felfejlődhet az évmilliók folyamán?
A legideállisabb életforma?
Csak azért kérdem, mert az embereknek is pl. az egyik legtöbbszőr hallott, (és látott) érzett vágya az, hogy repülhessen/repülni tudjon 😀...
Én még álmodtam is ilyet, hogy repülök, többször is!🙂
Az nagyon nagy élmény!!!🙂
És még az egyik legnagyobb, és legrégebbi civilizáció is, egy sólymot IsteníTett, a Hórusz szeme misztérium(ok) korszakán.
Ezek azért valamit jelenthet...! Nem?
Legelfogadottabb az hogy archosaur hüllőkből alakultak ki. De milyen archosaurokból azt nem tudni ahogy a repülés kifejlődésének okát sem. Azt se lehet tudni hogy fán talajon vagy vízben élő állatból alakultak ki. Vannak elméletek mint a dinoszaurusz eredet de ennek nincsenek bizonyítékai ahogy a Proavisnak sincs csak hipotézis hogy ilyen lehetett az átmenet. Azt tudjuk hogy a korai madaraknak még farkuk volt ezért is gyíkfarkú madár a nevük ahogy fogaik is voltak és karmaik a szárnyaikon.
Dinoszaurusz eredet hívői és a tollszektások pedig ugyan azok. Tollasnak állítanak be számos theropodot ezzel bizonygatva hogy a madarak azok dinoszauruszok. Aki pedig nem ért velük egyet azt habzószájjal letámadják.
És itt tartunk megint a tanulmányoknál. Más helyen már lerendezett dolog ez. Több évtizede már hogy nem engednek kiadni tényeket tartalmazó kutatásokat. Más kérdésnél ugye 5-10 éves tanulmányokat kérteteket. Hát persze mivel mind tollszektás félcmű. Ahogy dogmának is lett ez a tollőrület nevezve hogy ez dogma. Ez egy teljes mértékig diktatórikus rendszer csak nem országot ural le hanem egy tudományt és ahogy a diktatúrák is valótlanságokra épülnek ezek is. Ráadásul a tollszektások magukat büszkén feathernazinak nevezik ugye egyre mélyebbre süllyedve az idiotizmusba mint az hogy a pikkelyek is tollak így a krokodilok is tollasak.
Vedd szépen a fáradságot és néz magad utána. Magyar szerzőtől is van könyv arról hogy a madarak nem dinoszauruszok még csak nem is közeli rokonok. Gond csak annyi hogy nem fogsz utána nézni mert nem mered megsérteni a dogmát.
Tollszektások? Feathernazi? 😂
Látszik hogy troll vagy.
És azt mire alapozod, hogy "átformálják" a tudományt?
A "pikkelyek is tollak" meg "a krokodilok is tollasak" dolog is el lett már magyarázva, de megteszem megint.
A madarak lábán lévő scutum tollakból alakult ki (elképzelhető, hogy még a reticula is), ez csak ennyi. A krokodilos cucc meg a bizonyos Primeval Online cikktől ered, amiben vannak képek tollas Pseudosuchiákról, a vicces az, hogy a cikkben konkrétan az áll, nincs semmi alapja ennek, az Avemetatarsaliákon kívül az Archosauria többi tagjánál semmi bizonyíték tollakra, baromira valószínűtlen. Ehhez képest te azt állítod hogy az ellenkezőjét gondolják.
Mi az hogy mire értem hogy átformálják. Mondjuk a tollidiotimus mindenbe nyomására?
Azon a szemétbe való blogon azt írták hogy a krokodilok pikkelyei tollak. Csak szolt nekik valaki hogy ez már a tollidiotizmusnál is alantasabb szint így átírták. Ezt a madarak pikkelyei tollak baromságot is inkább felejtsétek el. Pikkely az pikkely. Értem én hogy előre felkészülés ez arra mikor bedől minden és vége ennek a tollszektás rémálomnak legyen még kifogásotok hogy akkor is tollas ha nem tollas.
Azt mondd meg kérlek, hogy mondjuk a Microraptor létezett-e? Vagy létezett, csak nem volt tollas? Netán létezett, csak nincs köze a dinókhoz?
Tényleg érdekel, hogy hogyan vélekedsz az átmenetnek tekinthető fajokról nem-madár dinók és madarak közt. A tollakon kívül egyébként is van más közös tulajdonságuk, pl. a villacsont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!