Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Mentális beteg a madaram?...

Mentális beteg a madaram? (zebra pinty)

Figyelt kérdés

Meghalt a lány madár, akivel kb fél évig volt együtt.

Ezt követően kb egy évig egyedül volt, mert nem tudtam venni neki egy nőstényt.

Mikor megérkezett a nőstény, instant megdugta. A nősténynek ez nem nagyon jött be, menekült tőle kb 10 percig. Aztán a hím lenyugodott. Kb 2 hetet csöndbe voltak, nyugalomban...

Aztán kb 3 hete mást sem csinál a hím madár mint visít, olyan hangszinten sípol hogy már konkrétan agyfaszt kapok tőle. Amikor már arra sem reagált hogy rászóltam, letakartam a ketrecüket.

Aztán volt hogy úgy telt el nap, hogy amint felkapcsoltam egy lámpát reggel ő folyamat visított megállás nélkül egész nap, ezért letakarva hagytam hagy pihenjen.

Másnap ugyan ez, de ott már hiába takartam le azért is sípolt állandóan, folyamatosan...

Mikor cseréltem a vizüket és tettem be nekik kaját a nőstény madár (az új) tök nyugodtan kivárta míg kap friss vizet. A hím pedig folyamatosan repkedett össze vissza, látszólag próbált kitőrni a kalitkából, hisz a kalitka falának ugrott és ott kapaszkodott, majd repkedett mint az őrült össze-vissza.

Később erre a nőstényt is megtanította, tehát most már ha benyúlok a kalitkába mind a ketten megőrülnek, pedig ismerik a kezemet.

A nőstény madár nem nagyon szokott beszélni, amikor a hím borzalmasan hangosan és sokat sípol a nőstény odasípol neki párat, ekkor pár másodpercre csönd van. Aztán a hím megint neki kezd...

Már lassan azon vagyok hogy visszaviszem mind a kettő madarat a kereskedőhöz...

2022. jan. 1. 17:30
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az állatkereskedőnél kb 20 zebra pinty nyomorog egy ennél is sokkal de sokkal kisebb kalitkában.
2022. jan. 1. 18:34
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Igen de 2-hét 1-hónapnál nem tovább, ráadásnak van ahol hétvégére/estére nagyobb helyre teszik őket.
2022. jan. 1. 18:38
 13/19 anonim ***** válasza:
76%
Az állatkereskedések nem az állatok érdekeit nézik, pont ezért nyomorog minden állat pici helyen, 1-nek is kicsi területen, betegen, belterjesen, egymást agyon taposva. Ne azzal gyere, hogy máshol sokkal kisebb meg szarabb helyen vannak. 2 perc utánaolvasni, hogy mi a minimum kalitka/röpde méret, amiben probléma nélkül tarthatók, repülésre képesek benne és nem egymáson vezetik le a felgyűlt energiát és feszültséget.
2022. jan. 1. 18:49
 14/19 anonim ***** válasza:
93%
Állatkereskedésből semmit nem szabad venni, állatot és kalitkát végképp nem. Gondolom a kalitka is onnan van és szépen rábeszéltek, hogy kis madárnak bőven elég a mini kalitka is. A kis kalitka eredményezi azt, amit te mentális problémának hiszel.
2022. jan. 1. 18:55
 15/19 anonim ***** válasza:
92%

"Csak aztán senki nem tudja hova tüntették azt a tojást."

Pedig nem kell hozzá oklevél: megették. Ez előfordul, főleg ha ennyire idegbajosak a madarak a nem megfelelő körülmények miatt.

2022. jan. 1. 19:23
 16/19 anonim ***** válasza:
91%
Azért is megehették, ha vitaminhiányuk volt, vagy a tojónak kálciumhiánya volt.
2022. jan. 1. 20:16
 17/19 A kérdező kommentje:

De akkor az előző 3 madaramnak miért nem volt semmi baja?

Volt kb évente 2x az hogy összeveztek, de az is max 1 percig tartott.

2022. jan. 1. 20:28
 18/19 anonim ***** válasza:
87%

Azért amiért a börtönben az egyik rab megőrül, a másik meg nem.

Más-más tűrőképesség van minden egyednél.

2022. jan. 1. 20:48
 19/19 A kérdező kommentje:
rendben. jövőhéten visszaviszem őket
2022. jan. 1. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!