Mentális beteg a madaram? (zebra pinty)
Meghalt a lány madár, akivel kb fél évig volt együtt.
Ezt követően kb egy évig egyedül volt, mert nem tudtam venni neki egy nőstényt.
Mikor megérkezett a nőstény, instant megdugta. A nősténynek ez nem nagyon jött be, menekült tőle kb 10 percig. Aztán a hím lenyugodott. Kb 2 hetet csöndbe voltak, nyugalomban...
Aztán kb 3 hete mást sem csinál a hím madár mint visít, olyan hangszinten sípol hogy már konkrétan agyfaszt kapok tőle. Amikor már arra sem reagált hogy rászóltam, letakartam a ketrecüket.
Aztán volt hogy úgy telt el nap, hogy amint felkapcsoltam egy lámpát reggel ő folyamat visított megállás nélkül egész nap, ezért letakarva hagytam hagy pihenjen.
Másnap ugyan ez, de ott már hiába takartam le azért is sípolt állandóan, folyamatosan...
Mikor cseréltem a vizüket és tettem be nekik kaját a nőstény madár (az új) tök nyugodtan kivárta míg kap friss vizet. A hím pedig folyamatosan repkedett össze vissza, látszólag próbált kitőrni a kalitkából, hisz a kalitka falának ugrott és ott kapaszkodott, majd repkedett mint az őrült össze-vissza.
Később erre a nőstényt is megtanította, tehát most már ha benyúlok a kalitkába mind a ketten megőrülnek, pedig ismerik a kezemet.
A nőstény madár nem nagyon szokott beszélni, amikor a hím borzalmasan hangosan és sokat sípol a nőstény odasípol neki párat, ekkor pár másodpercre csönd van. Aztán a hím megint neki kezd...
Már lassan azon vagyok hogy visszaviszem mind a kettő madarat a kereskedőhöz...
"Csak aztán senki nem tudja hova tüntették azt a tojást."
Pedig nem kell hozzá oklevél: megették. Ez előfordul, főleg ha ennyire idegbajosak a madarak a nem megfelelő körülmények miatt.
De akkor az előző 3 madaramnak miért nem volt semmi baja?
Volt kb évente 2x az hogy összeveztek, de az is max 1 percig tartott.
Azért amiért a börtönben az egyik rab megőrül, a másik meg nem.
Más-más tűrőképesség van minden egyednél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!