Mentális beteg a madaram? (zebra pinty)
Meghalt a lány madár, akivel kb fél évig volt együtt.
Ezt követően kb egy évig egyedül volt, mert nem tudtam venni neki egy nőstényt.
Mikor megérkezett a nőstény, instant megdugta. A nősténynek ez nem nagyon jött be, menekült tőle kb 10 percig. Aztán a hím lenyugodott. Kb 2 hetet csöndbe voltak, nyugalomban...
Aztán kb 3 hete mást sem csinál a hím madár mint visít, olyan hangszinten sípol hogy már konkrétan agyfaszt kapok tőle. Amikor már arra sem reagált hogy rászóltam, letakartam a ketrecüket.
Aztán volt hogy úgy telt el nap, hogy amint felkapcsoltam egy lámpát reggel ő folyamat visított megállás nélkül egész nap, ezért letakarva hagytam hagy pihenjen.
Másnap ugyan ez, de ott már hiába takartam le azért is sípolt állandóan, folyamatosan...
Mikor cseréltem a vizüket és tettem be nekik kaját a nőstény madár (az új) tök nyugodtan kivárta míg kap friss vizet. A hím pedig folyamatosan repkedett össze vissza, látszólag próbált kitőrni a kalitkából, hisz a kalitka falának ugrott és ott kapaszkodott, majd repkedett mint az őrült össze-vissza.
Később erre a nőstényt is megtanította, tehát most már ha benyúlok a kalitkába mind a ketten megőrülnek, pedig ismerik a kezemet.
A nőstény madár nem nagyon szokott beszélni, amikor a hím borzalmasan hangosan és sokat sípol a nőstény odasípol neki párat, ekkor pár másodpercre csönd van. Aztán a hím megint neki kezd...
Már lassan azon vagyok hogy visszaviszem mind a kettő madarat a kereskedőhöz...
Hú, ez nagyon kemény.
Szegény madárlány, mit áll ki...
Talán kéne fészek? Ki kéne őket engedni néha repülni? Kellett volna? Lassú összeszoktatás külön kalitkákban megvolt? Nekem is voltak pintyeim, semmi hasonlót nem tapasztaltam soha.
Lehet, hogy jobb, ha visszaviszed..
Az a baj, ha kiengedem őket annyira buták hogy kárt tesznek magukba.
Még régebben (kb 2 éve) mikor kiengedtem a him madarat egy picit, felrepült a plafonig, lezuhant majd felrepült újra aztán megint lezuhant. Aztán én hiába próbáltam hívni nem akart odajönni, sőt csak elmenekült. Aztán hagytam picit.
Később mikor megpróbáltam megfogni, már azt vettem észre hogy kitépkedi magából a tollakat. De megfogni nem engedte magát, aztán nagynehezen sikerült megfogni... (Másnap hajnalban, mikor aludt) és visszatettem a kalitkájába.
Nem, lassú összeszoktatás nem volt, mert nincs még egy kalitka.
Ő előttük még három zebrapintyem, teljesen jól viselkedtek sosem volt semmi panasz. Meg ott amikor az egyikük kapott egy nőstényt nem az volt a reakció, hogy "Instant megb*sszuk", hanem elkezdte a fartollait mozgatni jobbra ballra mint a kutya, odabújt a nőstényhez és magától egymáshoz szoktak. Aztán a nőstény is nyitott, a hím csinált fészket, lett tojás is. Csak aztán senki nem tudja hova tüntették azt a tojást.
Tehát nem is gondoltam, hogy külön kalitka kéne nekik, hisz az előzőeknél sem kellett.
Pedig, nyugalom van.
ELőző madaraimnál segített az is, ha csönd volt akkor betettem valami lágy zenét... Itt beteszek valami zenét (mindegy milyet) és a hím majd meg van őrülve.
Lehet hogy a nemi szerve fáj a hím madárnak?
Mert egyszer mint írtam az első találkozáskor instant rámászott a nőstényre, azóta semmi próbálkozás, de együtt vannak. Egymás mellett alszanak is.
Uramistan, de nagy itt a szakértelem... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Mekkora a kalitka? A pintyek kalitka madarak, tágas röpde kell nekik, hogy tudjanak benne repülni. Kiengedni a saját érdekükben nem szabad őket! Azért visít, mert nem boldog! Valszeg mini kalitkában tartod őket és az össz inger, ami éri őket, az a kezed látványa. Fészket semmiképp ne tegyél fel! Madaraknál hím és tojó van, nem nőstény, lány meg hasonlók. Bizony, jobban jársz, ha visszaviszed őket. Nem a madár mdntális állapotával van baj, hanem valamit nagyon elcseszel.
Picinek számítana a kalitka? hm...
akkor miért nem volt ez probléma kb 3 évig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!