Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyáknál létezik olyan, hogy...

Kutyáknál létezik olyan, hogy veleszületett mentális betegség?

Figyelt kérdés

Pl. agresszivitás, vagy bármi ami embereknél is előfordulhat?

Olyan dolgok érdekelnek, ami neveléssel, vagy szigorral sem javíthatók ki teljesen.

2021. dec. 9. 18:53
 1/10 anonim ***** válasza:
40%
Belterjesség miatt előfordulhat hirtelen kialakuló agresszivitás. Pl. egyes kuvasz almokban gyakori mostanában.
2021. dec. 9. 18:58
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Biztos lehetsz benne hogy van.
2021. dec. 9. 19:11
 3/10 anonim ***** válasza:
89%
Igen. Van
2021. dec. 9. 19:19
 4/10 anonim ***** válasza:
84%

Persze,hogy van.Sajnos,főleg az ilyen agyon elletett szaporítós szukák kölykeire jellemző.Beltenyészet (rokonok pároztatása) vagy túl sűrű ellentés okán simán kialakulnak mentális gyengeségek is.:/

2 fedeztetés közt sokszor egy fél évet sem hagynak ki (mivel betüzel a szuka,és örülnek hogy hamarabb jön pénz a házhoz..),és azért testileg elég megterhelő kihordani X kiskutyát,főleg ha mellé még nincsenek is rendesen etetve az anya állatok.Nincs miből fejlődnie a kiskutyáknak,így fejletlenül jönnek a világra hiába születnek időre és probléma mentesen.

2021. dec. 9. 19:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Van
2021. dec. 9. 19:40
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Az agresszivitas a rendszeres elegseges szabad levegon poraz nelkul vegzett mozgas hianya miatt alakul ki.

Gondolom magas emergiaszintu egyedet kaptal. Dgy tdnyeszto erre is figyel: ne legyen tul magas energiaju a kolyok. A szulok parositasan mulik. Fiatal anya idosebb apa. Vagy forditva stb.

A szaporitok nem szoktak ezt megerteni.

2021. dec. 10. 06:33
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

Én soha nem sétáltattam póráz nélkül a kutyámat és leélt 14 évet agresszió nélkül. Vannak kutyák, akikben sajnos van hajlam agresszióra, azzal nem tudsz mit kezdeni, persze neveléssel és az energiák levezetésével sokat fejlődhet.

2021. dec. 10. 07:57
 8/10 anonim ***** válasza:
57%

Igen, van. Nem minden nevelés kérdése, a genetikai háttér legalább ugyanannyira fontos. Születéskor sem tiszta lap egyetlen kutya sem.

Például az igazi amerikai pitbull terrierben (nem az utcai bull típusokól beszélek) például tök normális az állataggresszió, így mondjuk a "mentális betegségek" közé NEM sorolnám, de mint látod veleszületett tulajdonság és kitörölhetetlen.

De ideggyenge kutyák bizony születnek, agresszió is előfordulhat, figyelemzavar, túlzott (oktalan) félelem.

2021. dec. 17. 20:05
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Én pont, hogy tiltanám a póráz -és nagyobb termetű kutyák esetén szájkosár- nélküli sétáltatást mindenhol. Nem állapot, hogy lassan hetente vannak kutyatámadás hírek, mert néhány ember nem hajlandó pórázt-szájkosarat használni. "Nem értem, hogyan történhetett".
2021. dec. 17. 21:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Érdekes én forgalmas belvárosban élek és ritka,ha össze futok olyan kutyával ami egy pár ugatásnál nagyobb problémát okozna.

Azok is pórázon vannak.Elengedve néha 1-2 tényleg van,de szaladgál gazda és egy kiszemelt fűcsomó közt,tojnak mindenki másra,vagy csak mennek előre a megszokott útvonalon.Vannak köztük kicsik-nagyok egyaránt.

Én sose veszem le a pórázt már csak az autóktól való félelmem miatt se,sose tudhatom mikor nem fog figyelni a kutya a padkára,vagy mikor mi fogja megijeszteni annyira,hogy egy autó elé szaladjon.

De az se zavar,ha más leveszi,csak akkor ne a telefont nyomkodja,hanem legyen ott legalább fejben ahol a kutya jár,és szóljon rá ha olyat tesz amit nem illik.

2021. dec. 18. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!