Normális, ha ennyire szelídek a tyúkok?
Előnevelt csibeként (1 hónaposan) vettük őket, most 3 hónaposak (úgyhogy még nem tyúkok, de ez részletkérdés), kotlós keltette ki őket.
Nem csak jönnek utánunk, mint egy kiskutya és kézből elfogadják a kaját, hanem hozzánk is bújnak (van, hogy akár felrepülnek az ember vállára) és kimondottan élvezik a simogatást.
Én legalábbis úgy tudtam, hogy a madarak nem szeretik, ha hozzájuk érnek, és a tyúkokat nehéz ténylegesen megszelídíteni. Ami tyúkot eddig tartottunk, azok soha nem voltak ilyen szelídek, még azt is nehéz volt elérni, hogy kézből egyenek.
Nem kedvencnek, hanem tojásért tartunk tyúkot, és amikor megöregszenek, levágjuk őket, de amúgy nem kínozzuk a tyúkokat, és időnként be is szoktunk ülni a baromfiudvarba, nézni, ahogy bóklásznak.
Teljesen normális.
Én soha nem tudnám levágni őket..Főleg miután tojással tartottak el évekig. Nálam nyugdíjba vonulhatnak, és végelgyengülésben pusztulnak el.
Jobb lenne, ha hanyatt-homlok menekülnének?
Ez teljesen rendben van,megbíznak az emberben
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!