Hogyan kell beüzemelni a keltetőt?
igazábol ha csirkét akarsz keltetni most nem érdemes sok tojás nem lesz fias. azt tavasszal és nyáron érdemes mikor sok a fias tojás. mondjuk ha ma raknád be a fias tojásokat piont szilveszter napján kelnének. :)
mert ugye 21 nap a keltetés.
apukám keltet, és azt tudom hogy le kell mosnia a tojásokat, meg meg van hogyan kell forgatni öket.
1-2 nappal előtte érdemes beindítani, hogy be tudd állítani a megfelelő hőmérsékletet - legalábbis, ha olyan van Neked, mint nekem (ovolux talán?)
Fel kell tölteni a víztartályt alul, és folyamatosan ellenőrizni.
Ha már nem ingadozik a hó, mehetnek bele a tojások.
Valóban le lehet mosni a tojásokat, de csak óvatosan az ilyesmivel. Azt mondják - a haszn. utasításban is, hogy a fertőzésveszély miatt ne tegyél koszos tojást bele, de azt kell mondjam, nekem még nem volt ebből fakadóan semmi problémám. (nyilván nem a kérgesen rászáradt trágyáról beszélek) :)
A keltetés szerintem is cseppet korai még - már ha nem zárt helyen akarod tartani őket.Legkorábban februárt mondanám (elejét).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!