Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Ki lehet költetni tojást...

Ki lehet költetni tojást infra lámpával és hogyan tudnék egy egyszerű keltetőt készíteni otthoni anyagokból?

Figyelt kérdés
keltetőre lenne szükségem
2008. okt. 29. 08:37
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Apukám régen sima kiségővel keltetett tojást.

Megszületett kispipi,de sajnos csak 1 hétig élt.

2008. okt. 29. 08:50
 2/9 A kérdező kommentje:
és pontosan hogyan csinálta leírnád azt megköszönném?
2008. okt. 29. 09:05
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

Nem nagyon enlékszem már,elég kicsi voltam.

Egy nagy műanyag dobozt kilyukasztott és ott vezette be a kiségőt.Csinált egy fészekszerűséget rongyokból,és abba rakta a tojásokat.És így égette a kiségőt,meg a hőmérsékletet mérte,hogy állandó legyen.A kiségő folyamatosan égett amíg ki nem kelt a pipi.Mindennap forgatta a tojcikat,de sajnos a többi megzápult.Ennyire emlékszem.Ja,és olyan helyen volt,ahol ha forgatta még egy kis szél sem érte a tojásokat.Ha összehozol egy ilyet,írd meg,hogy sikerült-e!?

2008. okt. 29. 10:14
 4/9 A kérdező kommentje:
most akarok egy ilyet csinálni majd megírom a fejleményeket és a tojások azért zápultak be mert nem is volt bennük csirke vagy megdöglöttek a tojásban?
2008. okt. 29. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
Volt amelyikben elhalt,de volt olyan is ami nem volt pipis.
2008. okt. 29. 10:44
 6/9 anonim ***** válasza:
32%

Szerintem otthoni anyagokból készült "keltetővel" nem lesz nagy sikered...

De persze ez már a te gondod/dolgod. :)

2008. okt. 29. 14:46
 7/9 A kérdező kommentje:
húha ez aztán a hasznos válasz akkor legyen az én gondom
2008. okt. 29. 15:11
 8/9 anonim ***** válasza:
90%

nem szabad!

semmi képpen se textillel rakd körbe mert az csak kigyullad!

először is nézd meg hogy kikelhete a tojás menj vele a sötétbe és világitsd át ha van rajta folt akkor kikelhet mert kakas is volt hozzá ha nincs kakas nincs folt nem lesz pipi!

utána pedig fogj egy ketrecet rakj bele fémet vagy kemény fát...pl bükköt.az nem gyullad ki egy lámpátol de a fém a legjobb mert az vezeti a hőt és az aljához is jut meleg!

mondjuk ha egy sütőformás cuccba teszed az nagyon megfelel neki! persze a ketrecet vedd körbe hogy ne menjen ki a meleg és hogy éjszaka senkit ne zavarjon a világitás!nem szabad kikapcsolni amig nem kel ki!

körberakhatod mondjuk lemezzel vagy cseréppel is!

ügyelj arra hogy ne legyen a lámpa közelében éghető dolog!

ne tedd a napra mert attol csak megzápul szegény!

melegre van szüksége nem uv sugarakra!

mi 20assával raktuk őket a keltetőbe mert csak annyi fért bele de elég sok kikelt!nemtudom pontosan mennyi a kelési idő de ha pár kikel utána sem szabad a többit kivenni hiszen még kikelhetnek akár 1 hét eltéréssel is!

kikelés után ne vedd ki őket egyből és vigyázni kell nagyon rájuk mert hamar betegszik meg a pici!hagyni kell őket hogy erőt gyűjtsenek és izmot növeljenek!pépeset kell neki adni mondjuk tejjel vagy vizzel kevert darált kukorica...stb.

remélem segitettem!:)

2009. aug. 16. 16:11
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget de időközben vettem egy keltetőt és ezzel már sikeresen tudok keltetni
2009. aug. 17. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!