Vettünk egy akváriumot, amit holnap szeretnénk beüzemelni, felengedni vízzel, ezzel kapcsolatos jó tanácsokat szívesen fogadnék tőletek?
Ha nem használsz vízkezelőt akkor is elég 1-2 hetet várni, de teszel bele vízkezelőt elég 1-2 nap, de ezalatt az idő alatt minden menjen a szűrő, levegőztető, lámpa mintha már benne lenne a halak!
A lényeg mindent mossál át: az aljzatot teszteld, hogy nincs-e mészkő származék benne (cseppents rá egy kis ecetet és ha nem pezseg akkor mehet bele) Növényt is inkább a halak betelepítése előtt érdemes beültetni!
Díszhal boltban, 1-3 mm-es szemcseméretű márványzuzalékot vegyél, vagy kis szemű sódert. Azért jobbak ezek a kis méretű kavicsok, mert nem szorul közé a kajamaradék.
Míg a nagy kavicsok közé beesik a kaja, onnan a halak nem tudják kiszedni, ott rohad meg, és szennyei a vizet.
Ha színes kavicsot veszel, akkor sötétebb színűt válassz, mert a fehér kavics az visszaveri a fényt és hamar algás lesz. Szóval barna dzsuvák lesznek rajta. A sötét kavics viszont hosszú távon is szép marad.
Na ezt leírom még egyszer, hiba nélkül :)
Én simán beraktam az új akváriumba 2 nap után a halakat, mert én nem bírtam várni. Nem lett semmi bajuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!