Mit tehetnék még, hogy a törpepapagájaim megbízzanak bennem?
Már kb két hete hoztuk el őket. Viszont külön, egyiket szombaton a másikat hétfőn. Az első papagájom nagyon félős (hím). Szerintem azért mert halgattam a nővéremre és oda tartottam a kezemet a hintája alá így kénytelen volt beleugrani a kezembe. Lehet akkor olyannyira megijedt, hogy nem tudom visszaszerezni a bizalmát. Maximum nagyon nehezen. Azóta ő inkább elhúzódik ha oda tartom a kezem. Viszont a másik (tojó) papagáj már vett ki például almát is a kezemből, de utána megcsípett, akkor nem erősen. Inkább csak kóstólgatta a kezem, viszont ma betartottam a ketrecükbe a kezemet kölessel tele és két darabot elvett de utána úgy belecsípett a kezembe hogy ott maradt a nyoma. S ezt nem értem, hogy ha már el merte venni a kezemből akkor mégis miért csípett meg?
Egy másik kérdésem is lenne! Hogy, hogyan tudnám őket kézhez szokatni? Mert nem nagyon érdekli őket a kezem. Sokszor rá se néznek csak ha nagyon közel tartom hozzájuk. Persze kajával rakom oda, például kölessel vagy gyümölcsökkel. Remélem nektek van más tippetek hogyan tudnám a kezemhez szoktatni mind a kettőt! Előre is köszönöm szépen a válaszotokat!😊
Nincsenek kis helyen. Most lett kész a nagy kalitkájuk és abban szabadon repkedhetnek. El is tudnak bújni és tettem be nekik kisebb faágakat és tobozokat amikkel tudnak játszani.
Köszönöm szépen a válszod! Eddig nem mertem kiengedni őket, de akkor most már megteszem!😊 Oh, azt elfelejtettem írni hogy tenyésztőtől vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!