Mit tegyek, hogy a törpepapagájom ne tépje fel a sebét?
Kalcium hiány is okozhat ilyet! Nem a parabola antennával kellet volna kezdened, hanem állatorvoshoz kéne vinned.
Szépiát szoktál nekik adni?
Első is írt intelligens választ, hiába fikázza a 2-es, de itt szerintem szimplán kalcium hiány az oka jobbik esetben.
De felsorolom a többi okot:
1. Takarmányozási hiba, nyomelem, vitamin, ásványi anyag hiány
2. Nyersrosthiány pl. nem adsz neki zabot
3. Éhségtől is kialakulhat
4. Kevés etető, és itató
5. Unalom
6. Zsúfoltság, mekkora a kalitka?
7. A levegő, páratartalom több vagy kevesebb az ő számukra optimálisnál, nem nyitsz ablakot hogy levegőt engedj be és ez is válthat ki rossz szokást a madárnál.
8. Stresszhatasok- pl. nem bírja az időjárást, lárma, oltasok, takaritas, vagy az újonnan szerzett társ nem tetszik neki. Tudod van az a mondas, hogy a falat kaparja, na ez madaraknal tollcsipkedésben nyilvánul meg, csak itt nem a másik irányába, hanem önmaga felé.
9. Erős megvilágítás, ingerlékenyebbé teszi a madarat
10. Külső parazita is okozhat ilyesmit.
11. Ha tojó a tojó fészek hiánya, ha netalántán már megvolt a lamour, nem tud hova letojni.
12. Genetikai tényezők is okozhatnak ilyesmit.
Lefordítva mielőbb vidd el állatorvoshoz! Slussz passz
5-ös szerintem ne kezdjétek. :D
4-es vagyok.
Mióta tart? A pár érkezése előtt vagy után kezdte el? Mennyi ideig volt egyedül tartva?
Ha túl sokáig, akkor nem fogja elfogadni a párját.
Parazita nem lehet? Van rá nekik szer. Meg vízzel is permetezheted vagy engedd fürdeni. Csengős játék és tükör ne legyen előtte. Nincs olyan szín, aki idegesíti? Az enyém nem bírja a narancssárgát.
Történt valami változás előtte, mint pl átrendezve a szoba? Kilát az ablakon? Ott is lehet valami,ami nem tetszik neki és stresszeli.
Ha enyém mellé 5 év után hoztam párt és tökéletesen el vannak, hajrá. :)
Etetheted főtt zabkásával, az segíti a tollak növését és a bőre egészségét. Cayenne bors fájdalmat csillapít.
Ne legyen semmi illatos a légterében, a spray is csak óvatosan.
Esetleg érdemes egy állatorvost felhívni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!