Kikészülök a párom nimfáitól?
Rohadt nehéz.
Nagyon szeretem a párom. Ő költözött hozzám, és mi sem volt természetesebb annál, minthogy ők is jönnek. Az elején örültem is neki.
Nekem tengerimalacaim vannak, akikre családtagként tekintek, így tudom mennyit jelentenek neki a madarai.
Több mint fél éve vannak itt, már egyszer voltam mélyponton velük kapcsolatban, de valahogy sikerült jobb hozzáállást produkálnom, a fentiek miatt.
De már nem bírom.
Hajnalban fütyülnek (két hím), hiába van lehúzva a redőny, és le is vannak takarva. Másik szobában vannak.
Abban a szobában vannak a malacok is, meg a hobby sarkom, így muszáj vagyok bemenni. Fülsértően rikoltoznak állandóan, ha bemegyek, ha nem.
Már rég nem használom a kis műhelyemet, olyan por jön belőlük, mindent telesz*rnak, leszedik a tapáétát. Nem viccelek, valahogy még a plafonon is kaki van.
De az állandó rikácsolás az, amitől tiszta ideg vagyok.
Próbáltam barátkozni, nagyon türelmesen, de semmi nem változott.
A barátom sem tud velük mit csinálni. Az egyik madár ideggyenge, rossz helyről jött, és állandóan pánikoltabba másikat is.
A barátomat nagyon szeretem, ha ő állna elő ezzel, hogy nem bír tovább együtt élni az én állataimmal, nem tudnám mit tegyek...
Egy világ dőlne össze bennem.
Tanácstalan és idegileg ki vagyok, mi lenne a megoldás?
Reptetés, szellőztetés, szépia, madárhomok, foglalkozás meg van.
A zöldségektől, gyümölcsöktől is félnek. Hiába tettünk bármit, eddig odafonnyadt.
Amúgy a madárhomokra se bagóznak.
Azért hálás vagyok minden tanácsért.
Panelben van?
Lehetne egy kinti voliert venni esetleg. Szemmagasság fölött vannak a kalitkában?
Zöldség, gyümölcs mindig ugyanoda legyen téve, a kalitka rácsa közé, mindig ugyanoda.
Úgy fest, a tengerimalacok miatt félnek. Vigyétek át a malacokat a szobátokba. Így kiderül, változik-e a helyzet. Napi 12 óra alvás biztosítva legyen számukra. Legyen kiülőjük, ágak, amin mászkálhatnak, játékok. Tükör, csengő, szálas kötél tilos.
Nem lehet,hogy egy kicsit..eltúlzod? 🤨
Nem szeretem az ennyire mindent drámaként megélő és túl reagáló embereket.Tényleg,ez csak madárfütyülés,ha nyitva hagyod az ablakot is egész reggel ezt hallgathatod a kintiektől már hajnaltól.Nappal meg azért csak nem baj,hogy ők is mernek csipogni.A madár csipog,a kutya ugat,a macska nyávog..
Kérdező, a pontozásból ítélve úgy látom vmi ilyesmit akarsz hallani: igen igazad van meg kell szabadulni az elviswlhetetlen lármát okozó papagájoktól, esetleg szétmentek, ami az ő hibája lesz.
Kár az a sok gyümölcs a belükbe, ki jell őket dobni a francba mindenestől.
Ezt akartad hallani vagy ilyesmit? Igen, neked van igazad, mindenki más hülye, a papagájok is.
Madármentéssel foglalkozom, mellette tanár vagyok. Nem találkoztam még elviselhetetlen madárral, valahogy mindig meg tudtam oldani érdekes módon, úgy hogy több faj is volt egyszerre a lakásban. A takarítást meg az alvást is.
Elviselhetetlen emberekkel, szülőkkel viszont annál inkább találkoztam, találkozom.
9
Gusztustalan egy tanár lehetel te.
És egyre inkább irtózom az állatbarátoktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!