Vajon milyen zenét hallgathatnak szívesen a fakopáncsok, harkályok?
(nem hibbantam meg)
Mentettem már galambokat, ők a romantikusokat kedvelték, pl.Schumann á-moll zongoraversenyt nagyon, Chopint.
A varjúfélék inkább kicsit pörgősebbet, erősebbet kedveltek, Beethoven, Rachmaninov, Bartók, de élvezték a jazzt is kifejezetten.
Az énekesmadaraknak mindegy volt kb, de talán inkább klasszikus, Mozart, vagy barokk. De úgy emlékszem Bach mindnek bejött.
Fakopánccsal még nem volt dolgom:) Vajon ők is vmi ritmusosat szeretnének? Vagy nyugisabbat? Marimba/xilofondarabot?
(hangszeres zenész vagyok, gyakorolnom kellett közben)
Nekem ez a része gyanús a kérdésnek:
"(nem hibbantam meg)"
Csak az erdekelne,hogy pl a “a galambok azt szerettek” Ezt honnan tudod?! Elmondtak neked?
Ok,nem hibbantal meg csak ertessz a madarak nyelven :)
6#
Amíg lábadoztak nálam (a galambokat kérdezted), addig meg tudtam figyelni: Schumann darabokat játszva kivételesen nyugodtaknak tűntek, volt egy konkrét galamb, aki amíg a Shumann zongoraverseny szólt, előjött a helyéről, közel állt a zongorához, nézte figyelmesen, majd visszabattyogott a helyére. Például. Az egyik csókának pl. volt egy kedvenc része, olyankor mindig kiáltott egyet.
Aki se nem zenész, se nem foglalkozott a madarakkal, nem egy érzékeny ember (finoman szólva), az természetesen nem értheti ezt, csak hülyének néz, de ez inkább őt minősíti.
Te tényleg meghibbantál, ha a virág gondozás alatt ezt érted.
De akkor megközelítem másképp: ornitológus vagy, hogy ilyen biztosan állítod, hogy a felsorolt madárfajok zenei ízlése az, amit leírtál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!