Kezdőoldal » Állatok » Madarak » Megfagyott a szelíd kakasom...

Megfagyott a szelíd kakasom cakja, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Be van neki dagadva és vérzett neki a fekete részeknél. Tegnap még nem volt neki semmi baja.

( Olyan válaszokra nem vagyok kíváncsi hogy legyen belőle pörkölt meg leves, családtag ő is.)

2021. febr. 14. 17:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha annyira megfagyott, hogy kezd elhalni,üszkösödik, akkor nagyobb a baj, el kell vidd állatorvoshoz.
2021. febr. 14. 19:29
 12/19 A kérdező kommentje:
Most apukám befújta a cakját egy ilyen kék színű állatoknak való spray-vel. Fertőtlenítő szer. ( Mikor az egyik marha szarva is letört ezzel fújta be és meggyógyult.,)
2021. febr. 14. 19:45
 13/19 A kérdező kommentje:
Sajnos csak nincs jól.
2021. febr. 15. 17:34
 14/19 anonim válasza:
Szerintem hogyha tényleg házikedvencként és nem haszonállatként van számontartva, vidd el állatorvoshoz. Lehet nem fagyás, de arra is lehet valami kezelés kell neki. Esetleg verekedés nem lehetett köztük? Vagy ahogy előttem írták, himlő? Állatorvos biztos tud segíteni, itt látatlanba mi nem. Amíg nem lesz jobban, érdemes lehet elkülöníteni, betenni melegre.
2021. febr. 15. 18:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Vidd el állatorvoshoz, ha elfertőződik, szepszisben elpusztul.

Nem olyan nagy ördöngősség. Helyileg hol vagy.

Szerinted itt gyakorin hogy oldjuk meg? Van itt állatorvos? Nincs.

A szarvasmarhaszarva az szaruképződmény, nem hús és vér!

Ha azt akarod, hogy életben maradjon, vidd el állatorvoshoz!

2021. febr. 15. 19:00
 16/19 A kérdező kommentje:

Kihivtam az állatorvost, azt mondta hogy fagyás az oka, adott gyulladás csökkentot és mondta hogy fujam továbbra is a kék spray-vel.

Már szebb a cakja ( állebenye) is.

2021. febr. 16. 22:39
 17/19 A kérdező kommentje:
Elkülönítettük a termény tárolóba van. Van bent neki víz is, hát ha tud majd magától inni, mert eddig én ittatam. Enni nem nagyon evett, de próbálkozott már.
2021. febr. 16. 22:41
 18/19 anonim ***** válasza:

kérdező amúgy simán mondhatod szakállnak azt jobban ismerik mint a cakja kifejezést talán :D.

kakas szakálla

2021. febr. 17. 06:43
 19/19 A kérdező kommentje:

Lehet egyszerűbb lesz, nálunk így ismerik, de valahol máshol.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2021. febr. 17. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!